Németh Lajos elárulta, szinte egész héten kellemes, tavaszi időre számíthatunk, bizonyos napokon a hőmérséklet elérheti a 25 fokot is.

Németh Lajos Balatonlelléről, egy yacht fedélzetéről jelentkezett be a TV2 reggeli műsorában, ahol elárulta a tévénézőknek, nagyon kellemes időre számíthatunk a héten.

Ezen a héten egy csapásra beköszöntött az igazi, nagyon kellemes hőmérsékletű, időnként nyárra emlékeztető idő, hiszen ma is az ország egyes részein akár 25 fok is lehet. És a meteorológia, ha a hőmérséklet csúcsértéke valahol eléri a 25 fokot, akkor már nyári napról beszél. A mai napi ilyen, és csütörtökre várható helyenként még 25 fok körüli hőmérséklet, de összességében egészen vasárnapig nagyon-nagyon kellemes idő várható, májusra emlékeztet majd az időjárás" – mesélte.

Németh Lajos hozzátette, néha azért számíthatunk egy kis csapadékra, de csak rövid időre borulhat be az ég.

Egyértelműen kedvez majd az időjárás a szabadtéri programoknak egész héten, megspékelve azért záporokkal, zivatarokkal, de egy-egy ilyen záporos-zivataros időszak nagyon rövid ideig tart. Ha átmenetileg be is borul az ég, az egésznapos programot nem mossa el."