Kínos kérdést szegeztek Mark Zuckerbergnek

Forrás: AFP/Jim Watson -
vizsgálat szenátor Facebook Mark Zuckerberg botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kínos kérdéseket tettek fel a szenátorok Mark Zuckerbergnek azután, hogy kirobbant a facebookos adatkezelési botrány.

A Facebook alapítóját, Mark Zuckerberget hosszú órákig faggatták az amerikai szenátorok a nemrég kirobbant facebookos adatkezelési botrány kitörése után. Rengeteg kérdést szegeztek neki, de néhányra csak annyit tudott felelni, hogy a kollégái majd utánanéznek.

A meghallgatás során egyszer csak egy szokatlan kérdést kapott az egyik szenátortól. Richard Durbin azt kérdezte, elmondaná-e, hogy melyik szállodában szállt meg előző éjszaka. Erre Zuckerbeg láthatóan zavarba jött, kínosan mosolygott, majd kis habozás után azt felelte, hogy „nem". Ezután az a kérdés következett, megosztaná-e a szenátorokkal azoknak a nevét, akikkel üzenetet váltott az előző héten. A válasz erre is nemleges volt.

Látja, pont erről van szó, a magánélethez való jogról és ennek korlátairól. Arról, hogy miről mondunk le aközben, hogy a világ túlsó részén lévő barátainkkal kapcsolatba lépünk. A kérés az, hogy a Facebook milyen adatokat gyűjt össze, kinek adja azokat tovább és ehhez kérte-e engedélyt." – reagált a szenátor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.