Kínai popsztár lopta el a Neoton dalát: nem biztos, hogy érvényesíthetőek a szerzői jogok

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Kína Végvári Ádám lopás szerzői jog Neoton Família
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Neoton Família egyik nagy slágerét, a Karnevált lopta el egy kínai popsztár, amivel nagy pénzeket kaszált, ám nem biztos, hogy a zenekar bármit is lát majd a jogdíjakból. 

A Neoton Família Karnevál című számát mindenki ismeri, lassan Kínában is. Egy ottani popsztár ugyanis ellopta a hazai zenekar dalát, természetesen engedélyek nélkül. Végvári Ádám szeretné érvényesíteni a szerzői jogait, de nem biztos, hogy sikerül majd.

Ellopták a Neoton nagy slágerét Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Tényleges előrelépés nincs az ügyben, de egy barátom, aki jelenleg is Kínában tartózkodik, igyekszik utánajárni a lehetőségeknek" – mondta a Ripostnak a zenész, aki egyelőre a tévés lejátszások után kapott némi pénzt, de a dalt a kínai popsztár, Jacky Cheung 2011-es turnéján is játszotta, és azóta még ki tudja hányszor.

Sajnos Végvári Ádámot nem sok jóval kecsegteti a magyar szakértő, aki szerint Kínában szerzői jogokat érvényesíteni lehetetlen.

olyat még nem hallottam, hogy valaki érvényt is szerzett ott a szerzői jogának.

Megvan az egyezség Komár László örökségéről: vallott az özvegye, Krisztinahttp://www.life.hu/sztarok/20180414-megvan-az-egyezseg-komar-laszlo-oroksegerol-vallott-az-ozvegye-krisztina.htmlKomár László öt évvel ezelőtt halt meg, Krisztina, az özvegy kétszer is hozzáment feleségül: ő volt a harmadik és ötödik felesége is. A Story magazinban arról beszélt, miként zárult az örökségért folytatott harc. TV + Sztárok--Hosszú Katinka nagyon boldog, mióta kibékültek férjével, Shane Tusuppalhttp://www.life.hu/sztarok/20180414-hosszu-katinka-nagyon-boldog-miota-kibekultek-ferjevel-shane-tusuppal.htmlHosszú Katinka követőinek feltűnhetett, hogy az Iron Lady újra önmaga lett. Mióta férjével, Shane Tusuppal kibékültek, ismét élvezi az életet. TV + SztárokOrigoKiss Ramóna a legszebb testű műsorvezető a Life.hu olvasói szerinthttp://www.life.hu/sztarok/20180413-kiss-ramona-a-legszebb-testu-musorvezeto-a-life-hu-olvasoi-szerint.htmlMegszavaztattuk a Life.hu olvasóit, szerintük ki a legszebb testű magyar műsorvezető. A legtöbb voks Kiss Ramónára érkezett. TV + Sztárok--Cserháti Zsuzsa fia, Krisztián édesanyjáról mesélthttp://www.life.hu/sztarok/20180414-cserhati-zsuzsa-fia-krisztian-edesanyjarol-meselt-az-enekesno-mar-15-eve-halott.htmlSzinte hihetetlen, hogy idén lesz egy éve, hogy meghalt Cserháti Zsuzsa. Az akkor 27 éves fiának azóta két gyermeke született, Luca és Dani. Krisztián most édesanyja utolsó időszakáról mesélt. TV + Sztárok--Teljesen elzárkózik a médiától Oláh Ibolyahttp://www.life.hu/sztarok/20180413-teljesen-elzarkozik-a-mediatol-olah-ibolya-interju.htmlOláh Ibolya továbbra sem szeretne címlapokon szerepelni, tudatos döntés a részéről, hogy kerüli a médiát. TV + SztárokFotó: Polyák Attila - OrigoKamuhíreket jelentettek meg Szinetár Dóra nevével, megtették a jogi lépésekethttp://www.life.hu/sztarok/20180413-kamuhireket-jelentettek-meg-szinetar-dora-nevevel-megtettek-a-jogi-lepeseket.htmlKözösségi oldalán osztotta meg azoknak az oldalaknak a listáját Szinetár Dóra, amelyek nemcsak ő, hanem számos magyar híresség nevével visszaéltek. Megtették a szükséges jogi lépéseket. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.