Természetesen az oktatás nagyon fontos, de persze nem példa nélküli, hogy valaki magas képzettség nélkül is sikeres lesz. Bőven akadnak olyan sztárok, akiknek nem volt lehetőségük befejezni az iskolát. A nagy lehetőség ugyanis nem várta volna meg őket, és ők inkább az álmaikat követték. Jennifer Lawrence és John Travolta is így tett.

Jennifer Lawrence

Jennifer LawrenceForrás: Getty Images

A színésznőről sokáig pletykálták, hogy nem fejezte be az iskolát, majd egy hosszú interjúban maga is bevallotta, hogy tényleg kimaradt a középiskolából, és egyáltalán nem bánja. Döntenie kellett ugyanis, hogy az álmai után megy, vagy a képzést folytatja, és ő a színészetet választotta. „A saját utamat akartam járni. Rátaláltam arra, amit csinálni szeretnék, és nem akartam, hogy bármi az útjába álljon" – indokolta a döntését.

Ryan Gosling

Ryan GoslingForrás: Getty Images

A színész egészen fiatalon megízlelte a sikert, hiszen 13 évesen már ő is a Mickey Mouse klubban játszott. Itt indult a karrierje, ahogy nagyon sok sztárnak, például Brintey Spears-nek és Justin Timberlake-ne is. Ryan tudta, hogy a színészet az, amivel foglalkozni akar, ezért a hírek szerint 17 évesen otthagyta a középiskolát, hogy a pályafutására koncentrálhasson.

Hilary Swank

Hilary SwankForrás: AFP

Nagyon sok híresség mellett Hilary Swank sem fejezte be az iskolát, bár ő erre egyáltalán nem büszke. Fontosnak tartja ugyanis az oktatást, de ami történt, megtörtént. „Nem vallom be büszkén, de kimaradtam a középiskolából. Nem vagyok büszke arra, hogy ez történt, de megtörtént" – mondta Hilary.

John Travolta

John TravoltaForrás: LARRY BUSACCA

A színész 16 évesen költözött New Yorkba szülővárosából azért, hogy színész lehessen, így az iskolát is félbehagyta. Mivel saját bevallása szerint nagyon átlagos tanuló volt, nem igazán bánja a döntését. És ha nem így határoz, talán sosem kapja meg ikonikus szerepét a Grease-ben, aminek a karrierjét köszönheti.

Charlize Theron

Charlize TheronForrás: AFP/Frazer Harrison

El sem tudjuk képzelni, de volt idő, amikor Charlize Theronért nem voltak oda a férfiak! Az iskolában nagyon sokat bántották szemüvege és hajviselete miatt, és habár a középiskolában már nem fájtak neki annyira a beszólások, egy pillanatig sem bánta, hogy 16 évesen otthagyta az egészet a modellkedésért.