Gyárfás Tamást azzal gyanúsítják, hogy ő adott közvetve parancsot Fenyő János meggyilkolására 20 évvel ezelőtt. Ezt egy hangfelvétel bizonyítja, melyet Gyárfás állítása szerint ő adott a oda a rendőrségnek. Az úszószövetség egykori elnökét kiengedték az előzetes letartóztatásából, házi őrizetéről pénteken döntenek.

Azzal vádolja a rendőrség Gyárfás Tamást, hogy ő adott megbízást 20 évvel ezelőtt Fenyő János meggyilkolására. Kedden fogták el az egykori úszóelnököt, de nem tartották előzetesben sokáig. Kiengedése után vallott a bizonyító erejű hagfelvételről, ami miatt gyanúsítják. 

Gyárfás Tamás házi őrizetéről pénteken döntenekForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Itt egy manipulatív, összevágott hordalék van" – az úszószövetség egykori elnöke ezekkel a szavakkal jellemezte a hangfelvételt, melyet állítása szerint ő juttatott el a rendőrségre. „Nekem dobták be, és én adtam oda a rendőrségnek" – mondta Gyárfás kiengedésekor a sajtó képviselőinek. Sok évig megkeresett egy úr, aki mindenkor beszélgetett velem, én gyanútlanul válaszoltam. A beszélgetés közben mindig egy-egy elejtett mondta felmerült, hogy na, mit szólsz ahhoz, hogy meghalt. Ugye, milyen jól jött neked. Most neked könnyebb az életed. Mondtam, hogy könnyebb, de ebben nem vettem részt" – mondta Gyárfás Tamás, aki házi őrizetbe kerülhet a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint.

"A Fővárosi Főügyészség a rendelkezésre álló adatokat megvizsgálva megállapította, hogy a terhelttel szemben személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. A legsúlyosabb kényszerintézkedés, nevezetesen az előzetes letartóztatás helyett azonban a főügyészség a gyanúsított házi őrizetének elrendelésére tesz indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazása mellett. A főügyészség álláspontja szerint ugyanis különösen a gyanúsított személyi körülményeire, eddigi életvezetésére, valamint arra is, hogy a nyomozó hatósággal együttműködő magatartást tanúsított, az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok ezzel az enyhébb kényszerintézkedéssel is biztosíthatók" - olvasható az ügyészség honlapján. Gyárfás Tamás nyomkövetőjéről pénteken dönt a bíróság.

Gyárfás Tamást kínai útja előtt vették őrizetbe

Gyárfás Tamást a Fenyő-gyilkosság miatt fogták el, pontosan azzal vádolja a rendőrség az egykori úszóelnököt, hogy ő adott megbízást Fenyő János meggyilkolására. Gyárfást éppen azelőtt vették őrizetbe, hogy Kínába utazott volna. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!