Ezek a legnehezebb munkák a legújabb kutatás szerint

Forrás: Shutterstock -
kutatás munka nehézség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A francia munkaügyi minisztérium kutatóintézete készített felmérést arról, hogy melyek a legnehezebb foglalkozások. Íme, a lista.

A francia munkaügyi minisztérium kutatóintézete készített felmérést arról, mely munkák, szakmák a legnehezebbek. Figyelembe vették a szakma elismertségét, hogy milyen fizikai igénybevétellel jár, valamint a lélektani tényezőket is, és az önállóság meglétét vagy hiányát.

A szakácsok helyzete a legrosszabb Forrás: Shutterstock

A végeredmény szerint a legnehezebb a szakácsok helyzete, hiszen egy konyhafőnök hajnalban kell, és egészen zárásig ott van. Hatalmas hőségben dolgozik, és óriási stresszben, hiszen minden ételnek tökéletesnek kell lennie.
A második helyre a pincérek és szállodai alkalmazottak kerültek a nehezen elviselhető körülmények miatt és azért, mert egyáltalán nincs önállóságuk. A harmadik helyen a betegeket és időseket gondozó ápolók végeztek a 24 órás szolgálatuk, és alacsony fizetségük miatt.
A negyedik helyre a hentesek és a húskészítményeket előállítók kerültek és a pékek. Mivel ők nagyon korán kelnek azért, hogy mindig friss áru kerüljön a vásárlók elé. Az ötödik helyen a bankok és a biztosítótársaságok ügyfélszolgálatain dolgozó alkalmazottak végeztek, mivel őket rabszolgáknak nézik a főnökeik és a technológia fejlődése miatt hamarosan elveszíthetik az állásaikat - írja a Le Figaro nyomán a HVG.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.