Kerényi Miklós Gábort nem csak zaklatással vádolták, azt is a szemére vetették, hogy rendezőként nagyon sokszor túl vehemens. Tudta, hogy változtatnia kell, ezért kérte szakember segítségét.

Lobbanékony természete, olykor sértő megnyilvánulásai és vehemens stílusa miatt is kritizálták Kerényi Miklós Gábort a zaklatási vádjai mellett. Rendezőként sokszor elszaladt vele a ló, már ami a hangerőt illeti, de állítása szerint minden a darab sikeréért történt. Ennek ellenére belátta, hogy ezen változtatni kell, ehhez pedig szakember segítségét kérte.

KERO szakértő segítségével tanulta kezelni az indulataitForrás: MTI/Zih Zsolt

"Azért, hogy ezen a helyzeten javítsak, egy tízalkalmas terápián vettem részt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy szakember segítségével hosszú beszélgetések folyamán elemezzük a konfliktust, hogy aztán sikerüljön azt máshogyan megoldani. Kíváncsi voltam, ezért mentem el" - mondta a Blikknek KERO, aki állítása szerint ezt csak azért tette, hogy magát és a művészeket is kibillentse a komfortzónából. "Fontos hangsúlyozni, hogy vezetőként sosem úgy kezeltem a konfliktusokat, mint a művészieket. Művészi helyzetekben ugyanis valóban nehezebben tudom irányítani az adrenalint, a temperamentumomat, hiszen minden idegszálammal azon dolgozom, hogy a darab tényleg magas színtű legyen. Ez mindig jelentős sikereket hozott még az utóbbi időben is, elég csak elolvasni a 2017-ben általam rendezett darabok, a Riviera Girl, A Notre Dame-i toronyőr vagy A sevillai borbély kritikáit. De azt is tudom, hogy 2018-ban így már nem mehet tovább a dolog, ezért a jövőben próbálom kiegyensúlyozottabban kezelni ezeket a helyzeteket még akkor is, ha igazából a szélsőségek segítenek abban, hogy a színészek kihozzák magukból a maximumot" - árulta el a rendező.