Május első napjaiban is folytatódik a napsütéses, meleg időjárás

Forrás: Shutterstock -
zivatar meleg napsütés időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május első napjaiban is sok lesz a napsütés, többfelé 25, néhol 30 fok körüli meleg lesz. Ezzel együtt viszont változékony lesz a jövő hét időjárása: záporokra, zivatarokra, erős szélre is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Hétfő délelőtt még sok napsütés ígérkezik, de kora délutántól szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, néhol felhőszakadás és jégeső kíséretében. A légmozgás nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik, a Kisalföldön és zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő, az Alföldön lesz a legmelegebb.

Kedden, május elsején reggel, délelőtt általában napos idő várható, de az Alföldön és északkeleten már reggel is több lehet a felhő, ott ekkor még zápor, zivatar is előfordulhat. Napközben a Dunántúlon főként fátyolfelhők szűrhetik a többórás napsütést, keletebbre viszont erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és délután záporok, kisebb eséllyel zivatarok is lehetnek. Emellett élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős, zivatar környezetében akár viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-16 fok között valószínű, de a nyugati megyékben néhol 9, 10 fokig is lehűlhet a levegő. A nappali maximumok 24-29 fok között alakulnak.

Szerdán országszerte többórás napsütésre van kilátás. A nap első felében a Dunántúlon lehetnek záporok, délután, este már inkább az ország északnyugati felén, főleg a Duna-Tisza közén van nagyobb esélye zápor, zivatar kialakulásának. A jellemzően élénk szelet, a középső területeken erős, zivatar környezetében esetleg viharos lökések is kísérhetik. A minimumhőmérséklet 9-17, a maximumhőmérséklet 24-30 fok között valószínű.

Forrás: Shutterstock

Csütörtökön és pénteken a napsütés mellett nyugat felé egyre nagyobb eséllyel alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 10-17 fok lehet. A nappali maximumok csütörtökön 24-31, pénteken 22-29 fok között alakulnak.
Szombaton néhány órára mindenhol kisüthet a nap, de több helyen - nagyobb eséllyel délnyugaton - alakulhat ki zápor, zivatar és sokfelé élénk, néhol erős, zivatar környezetében viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-16, a legmagasabb hőmérséklet 22-28 fok között valószínű.
Vasárnap több napsütésre van kilátás, az ország nagy részén száraz idő várható, kis eséllyel lehetnek záporok. Nagy területen élénk, néhol erős lehet a szél. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Viharos szél és jégeső jöhet: figyelmeztet az OMSZhttp://www.life.hu/news/20180429-viharos-szel-es-jegeso-johet-figyelmeztet-az-omsz-idojaras.htmlFigyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ Magyarország területére hétfő éjfélig. Az ország egyes területein heves zivatar várható, hirtelen lehulló, 15-30 mm csapadékkal, nagy méretű 2-3 centis átmérőjű jéggel nés 80 km/h feletti szélrohammal. NewsFotó: Polyák Attila - OrigoMegdőlt az országos hajnali melegrekordhttp://www.life.hu/news/20180429-megdolt-az-orszagos-hajnali-melegrekord-aprilis-29.htmlMegdőlt az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord vasárnapra virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.NewsOrigoVáltoznak a menetrendek a munkaszüneti napok miatthttp://www.life.hu/news/20180429-valtoznak-a-menetrendek-a-munkaszuneti-napok-miatt-aprilis-29-30-majus-1.htmlA vonatok vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi, a BKK járatai vasárnap a munkaszüneti, hétfőn a szombati, kedden pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. Az M3-as metró ezeken a napokon egész nap szállítja az utasokat a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. A MÁV az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a HÉV-vonalakon a szerelvények vasárnap és hétfőn bővített esti üzemidő szerint közlekednek. News--Instagram-profilt készített a kaszáshttp://www.life.hu/news/20180422-instagram-profilt-keszitett-a-fekete-ruhas-kaszas-uj-zeland.htmlNem találunk szavakat a kaszás Insta-fotóira: de az biztos, hogy halál jó fej. Fotósorozata azonnal a kedvencünk lett. NewsOrigoSúlyos baleset történt Bakonygyepesnél, egy ember meghalthttp://www.life.hu/news/20180429-sulyos-baleset-tortent-bakonygyepesnel-szombaton-este-egy-ember-meghalt.htmlBalesetben meghalt egy ember Noszlop és Bakonygyepes közt, ahol műszaki hiba miatt álló autóbusznak ütközött egy személygépkocsi szombat este - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.News--Először szólalt meg Kerényi Miklós Gábor zaklatási botrányával kapcsolatban volt feleségehttp://www.life.hu/news/20180414-eloszor-szolalt-meg-kerenyi-miklos-gabor-zaklatasi-botranyaval-kapcsolatban-volt-felesege-franko.htmlKerényi Miklós Gábor hosszú ideig hallgatott a zaklatási botránya után, de miután lezárult az Operettszínház belső vizsgálata, megszólalt. Ezúttal bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott vagy megalázott. Most volt felesége, Frankó Tünde is megszólalt az Operettszínház egykori igazgatójának zaklatási ügyében. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.