Viharos szél és jégeső jöhet: figyelmeztet az OMSZ

Fotó: Polyák Attila - Origo -
időjárás OMSZ jégeső Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ Magyarország területére hétfő éjfélig. Az ország egyes területein heves zivatar várható, hirtelen lehulló, 15-30 mm csapadékkal, nagy méretű 2-3 centis átmérőjű jéggel nés 80 km/h feletti szélrohammal.

Vasárnap a déli órákig főként északkeleten alakulhat ki egy-egy zivatar. Délután, este a Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén, az Északi-középhegységben több helyen, máshol csak néhol alakulhatnak ki zivatarok. Elsősorban a középső-északi országrészbennéhol heves zivatar is várható, hirtelen lehulló, 15-30 mm csapadékkal, nagy méretű jéggel és 80 km/h feletti szélrohammal.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Megdőlt az országos hajnali melegrekordhttp://www.life.hu/news/20180429-megdolt-az-orszagos-hajnali-melegrekord-aprilis-29.htmlMegdőlt az országos legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord vasárnapra virradóra - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.NewsOrigoVáltoznak a menetrendek a munkaszüneti napok miatthttp://www.life.hu/news/20180429-valtoznak-a-menetrendek-a-munkaszuneti-napok-miatt-aprilis-29-30-majus-1.htmlA vonatok vasárnap és hétfőn az ünnepnapi, kedden a vasárnapi, a BKK járatai vasárnap a munkaszüneti, hétfőn a szombati, kedden pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. Az M3-as metró ezeken a napokon egész nap szállítja az utasokat a Lehel tér és Kőbánya-Kispest között. A MÁV az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a HÉV-vonalakon a szerelvények vasárnap és hétfőn bővített esti üzemidő szerint közlekednek. News--Jégesővel törhet be a hidegfronthttp://www.life.hu/news/20180422-jegesovel-torhet-be-a-hidegfront-hetfon-kedden-idojaras.htmlMa még csak kevés helyen kell tartanunk az időjárás kellemetlenségeitől, de hétfőn zápor, zivatar és jégeső is előfordulhat, keddre pedig alaposan lehűl a levegő is. News--Csörgőkígyó- és medvetámadás után tigriscápa harapta meg a 20 éves amerikai férfithttp://www.life.hu/news/20180422-csorgokigyo-es-medvetamadas-utan-tigriscapa-harapta-meg-a-20-eves-amerikait.htmlNincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.NewsOrigoElőször szólalt meg Kerényi Miklós Gábor zaklatási botrányával kapcsolatban volt feleségehttp://www.life.hu/news/20180414-eloszor-szolalt-meg-kerenyi-miklos-gabor-zaklatasi-botranyaval-kapcsolatban-volt-felesege-franko.htmlKerényi Miklós Gábor hosszú ideig hallgatott a zaklatási botránya után, de miután lezárult az Operettszínház belső vizsgálata, megszólalt. Ezúttal bocsánatot kért mindenkitől, akit megbántott vagy megalázott. Most volt felesége, Frankó Tünde is megszólalt az Operettszínház egykori igazgatójának zaklatási ügyében. NewsOrigoFellépése közben lőtték le a hat hónapos terhes énekesnőt, Samina Samoonthttp://www.life.hu/news/20180412-fellepese-kozben-lottek-le-a-hat-honapos-terhes-enekesnot-samina-samoont.htmlFellépése közben lőttek le egy 6 hónapos terhes énekesnőt, Samina Samoont Pakisztánban. A mentők kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. Az elkövető állítja, ő "csak" figyelmeztetésképpen lőtt a levegőbe, de végül az egyik golyó véletlenül találta el az énekesnőt. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.