Németh Lajos: "Májusi fagyokra nincs esély"

Fotó: Talán Csaba -
Németh Lajos május időjárás fagy előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Németh Lajos elárulta, egyelőre folytatódik a nyári időjárás, májusban pedig fagyokra sem kell már számítani.

Németh Lajos a TV2 műsorában beszélt arról, hogy a májushoz képest szokatlanul meleg az idő.

Ilyenkor 22 fok körül szokott lenni a legmagasabb hőmérséklet. Ez a mostani 32 fok helyeként 10 fokkal melegebb a sokévi átlagnál. Az elmúlt napokban is melegrekordokat döntöttünk. És ezen a héten egyértelműen a meleg és labilis egyensúlyi állapotú levegő alakítja majd az időjárást egészen a hétvégéig. Helyi záporok-zivatarok, néhol jégeső előfordulhat, de többfelé 30 fok körüli lesz a csúcshőmérséklet."

A meteorológus elárulta, a májusi eső valóban aranyat ér, a földeknek is nagyon jót tenne a csapadék. Ugyanakkor nagy hidegtől már nem kell tartanunk.

Májusi fagyokra nincs esély. A téli időszakban jelentős mennyiségű csapadék áztatta a földjeinket, ezzel nincs baj, de a felső 20 centiméteres réteg helyenként csontszáraz, ott ahol nem voltak az elmúlt napokban záporok, zivatarok, ott nagyon kellene áztató, csendes eső, nagyon megkönnyítené a magvaknak az életét."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.