Pincében tartották fogva, de megszökött Icuka, akit egy vecsési élelmiszerüzletnél ismertek fel. 2016-ban már halottá nyilvánították az asszonyt, most megszólalt a pár, akit a fogva tartásával vádolnak. 

"Mindenki ismeri a párt, és bár tény, hogy gyakran iszogattak, ezt senki nem gondolta volna róluk. Mi soha nem láttuk ezt a nőt, nem is tudtunk a létezéséről, pedig Lajost és Emíliát is jól ismerjük" - mondta egy helybeli a Borsnak, aki az Icuka fogva tartásával vádolt pár, Lajos és Emília közelében él.

Ahogy mi is megírtuk: a 2010-ben eltűnt Icukát 2016-ban halottá nyilvánították, azonban tavaly nyáron egy vecsési élelmiszerüzlet előtt ismerték fel kukázás közben. Lábán lánc és lakat volt. A nyomozás során kiderült, hogy az asszony Monorierdőre önként ment a házaspárral, de onnan is többször elkóborolt. A pár ezt megelégelte, így egy pincében tartották. 

A pár azt mondja: nem tartották ott erőszakkal IcukátForrás: Shutterstock

A szomszédok kifogásolták, hogy Lajost és Emíliát már el is engedték a rendőrök, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője, dr. Gyugyi Csilla azt mondta a lapnak, hogy nem gátolták a nyomozás sikerességét, nem kellett tartani sem a szökéstől, sem pedig attól, hogy megismétlik tettüket, így nem volt indokolt a kényszerintézkedés.

A Bors nemcsak a helyieket, de Lajost és Emíliát is megkereste. Azt mondják, nem tartották fogva a nőt, befogadták, etették, itatták, Icuka pedig cserébe segített a ház körül. Javította a küllőket az eladásra szánt bicikliken. 

"Egy nap azonban végleg eltűnt, nem tudtunk róla semmit, csak akkor, amikor úgy egy évvel ezelőtt két férfi jött hozzánk, őt keresték, és közölték: meg akarják verni. Ha tudjuk, akkor sem árultuk volna el, hol van. Lehetséges, hogy ők láncolták le" - mondta Lajos. Hozzátette: Icát nem tartották fogva, a boltba is járt.