Még három hónapig biztosan a rácsok mögött marad a Novozánszki Fanni eltűnése ügyében gyanúsított B. László, sorsáról csütörtök reggel döntött a bíróság.

A fél éve fogdában ülő dunaújvárosi férfit reggel szállították át a Budai Központi Kerületi Bíróságra, ahol a nyomozási bíró előtt kellett vallomást tennie. A Blikk arról számol be, hogy B. László egyáltalán nem tűnt idegesnek, nyugtalannak, amíg a tárgyalóterem előtt várakozott. Jogi képviselőjével fesztelenül beszélgetett, sőt, többször nevetett is, mint aki biztos abban, hogy még aznap a saját otthonában hajthatja álomra a fejét. Nem így történt.  A férfi feldúltan hagyta el a termet: „Ez egy vicc! Ez nem lehet igaz" - háborgott. 

Forrás: --

"Próbáltam felkészíteni az ügyfelemet arra, hogy a bíró úgy dönt, még nem engedik ki. Ő nagyon hitt benne, hogy vége ennek az egésznek, azaz hazamehet. Csalódott és elkeseredett, aggódik a családjáért. Dunaújváros kis hely, mindenki ismer mindenkit, ujjal mutogatnak a rokonaira. Ez rettenetesen bántja Lászlót. Már azzal is elégedettek lennénk, ha házi őrizetben lehetne, ezt kérvényeztük is" - mondta a napilapnak a férfi ügyvédje.

"Nagy megkönnyebbülés ez nekem, örülök, hogy bent marad, legyen ott jó sokáig! Fannit semmi sem hozza már vissza, de remélem, hogy ebben az emberben felébred a lelkiismeret, és mindent bevall" - nyilatkozta Fanni édesanyja. "Megnyugvással tölt el, hogy a bíró is úgy látta, a gyanúsítottat bent kell tartani, hiszen valószínűleg sokkal többet tud, mint amennyit eddig elárult" – vélekedett dr. Lichy József ügyvéd.