Pelsőczy Réka rendező új darabja kapcsán beszélt a metoo-kampányról is, előadása ugyanis a férfiakról az ő problémáikról érzéseikről szól. Réka szerint egy férfinak mindig is dolga volt, hogy hódítson, most pedig lényegében kiheréljük őket, amiben ő nem szeretne részt venni.

Pelsőczy Réka új darabja a férfiakról, az ő problémáikról, életükről, felfogásukról szól. A rendező ezzel kapcsolatban beszélt a mostanában zajló zaklatási botrányokról, metoo-kampányról, elmondta saját véleményét, mely szerint a férfiak nehéz időszakot élnek át.

Pelsőczy Réka szerint kiheréljük a férfiakatForrás: © Dömölky Dániel (Deephoto.Hu)


„Nagyon szeretem a férfiakat, nagyon nehéz helyzetben vannak a férfiak most, és ez az egész emancipáció rejt magában egy olyan "oldalhajtást", ami nekem egyáltalán nem tetszik. Lényegében kiheréljük a férfiakat – én ebben nem szeretnék részt venni... Egy férfinak mindig is dolga volt, hogy hódítson, és most hirtelen bűnnek kikiáltani azt, ami eddig teljesen normálisnak számított, és meghurcolni ezért – ettől nekem inkább hányingerem támad. Nem azért csinálok színházat, hogy bármin is segítsek, hanem mert szeretnék valamit megfogalmazni, megérteni, vagy valamit vizsgálni, valamit, ami mindenképpen rólunk, emberekről szól" – mondta a rendezőm aki szerint a kellemetlen szexuális élmények mindenkivel megesnek. 

"Nagyon sok fajta szexualitás, vonzódás, perverzió és aberráció van – és azt mondjuk, hogy amíg a másikat ezekkel nem bántjuk, addig szabad. Mi szabad? Nekem is voltak kellemetlen szexuális élményeim, én is éreztem már magam kellemetlenül bizonyos helyzetekben férfiak mellett. Azt gondolom, hogy mindannyiunkkal megesik: lehetünk visszautasítva, avagy ha egy olyan ember nyomul ránk, aki nekünk nem jön be, akkor az már zaklatásnak számít, mert én úgy élem meg? Lehet, hogy az az ember csak meg akar engem a maga módján hódítani..." - mondta el véleményét Pelsőczy Réka a Pótszékfoglalónak. Kifejtette, hogy a férfiak magányosabbak. Igazából én a férfiakat jóval magányosabbaknak látom, a férfiéletet pedig jóval nehezebbnek, mint a nőkét, annak ellenére, hogy azt szokták gondolni, hogy a férfiaknak mennyivel jobb, hisz a nők sokkal hamarabb öregednek például. Számomra mégis van valami magányosság, egyedül valóság, valami végtelenül fájdalmas a férfiakban. Mint ahogy egy western filmben nézek egy arcot, amin rajta van nagyon sok minden, de mindezek mégis "belül" vannak. A nőkből jobban "kijönnek". A férfiak hozzánk képest fájdalmasabbak...- persze ezt nem tudom, hogyan fogom belerakni ebbe az előadásba..." - mondta, majd azt is elárulta, hogy szerinte a nők pontosan olyan gonoszak, mint a férfiak. "Ha most nem Magyarországot nézem, hanem az amerikai színésznőket például...Hát nagyon rossz érzéseim támadnak...- ösztönösen reagálok ezekre, tényleg. Engem alapvetően megijesztenek ezek a nők! Nem áll jól a nőknek ez a típusú "agresszió". A nők ugyanolyan tébolyultak, gonoszak és kegyetlenek, mint a férfiak" - mondta a rendező.