Vonat elé ugrott négyéves unokájával egy nagymama szombaton, most pedig az is kiderült, mi vezethetett a tragédiához. A nő élete folyamatos küzdelem és nélkülözés volt. 

Intézetben nőtt fel a 49 éves F. Erika, aki a hétvégén ugrott négyéves unokájával, Benettel a karjában a vonat elé Hortnál. A Blikk kiderítette, hogy az asszony hamar férjhez ment, majd lánya, Brigitta nyitott gerinccel született. "Férjével folyamatosan küzdöttek a gyámüggyel: a pár ugyanis szegényes körülmények között élt, félő volt, hogy elveszik tőlük a gyerekeiket. Brigitta után ugyanis Erikáéknak egy fiuk is született. Miután Erika férje meghalt, az asszony magára maradt a létfenntartásért vívott harcban" - idézte fel az asszony múltját a lap.

Miután unokája, Bennett megszületett, a gyámügy heti rendszerességgel látogatta őket. Lánya tolókocsiban ült, ő vitte mindenhová unokáját. 

Unokájával ugrott a vonat elé a nagymamaForrás: Turista Magazin archív/Gulyás Attila

"Azonnal anyaotthonba szállították őket, hogy ott jobb helyük lesz. Akkor felajánlottam, hogy ingyen lakhatnak a házban" - mesélte egyik ismerősük, Zsolt. Erika épp összeköltözni készült élettársával, Istvánnal. A férfihez a kisunokát is vihette volna. 

A Blikk megkérdezte Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológust, aki szerint az ilyen tettnek mindig vannak előjelei. Azt is elmondta, hogy a nagymama beszűkült tudatállapotban, hirtelen felindulásból is dönthetett.