A Szolnokhoz közeli Abonyban bizonyára nem gyakori, hogy medve sétál az úton, most azonban megtörtént. Pont mint a filmekben: valaki a reggeli kávéját kortyolgatj és hopp: ott egy medve. Így birkóztak meg ezzel az abonyiak!

"Először azt hittem, a szemem káprázik: egy medve sétálgatott az úton. Szóltam a fiamnak, ő is lássa. Ezután kimentem a kapuhoz, ekkor a medve rám nézett és elfutott az ellenkező irányba" – mesélte a Borsnak az abonyi Aranyos Péter. A férfi azonnal hívta a rendőröket, akik nem vették komolyan a bejelentést. 

A lap több helybelit is megkérdezett, az egyikük például épp kerékpározott, amikor meglátta az állatot, le is szállt, arra gondolt: egy nagy kutya mellett jobb nem elmenni. Majd ő is ráeszmélt arra, mivel is van dolga. "Először tényleg kutyának hittem, de láttam a furcsa, hullámzó mozgását. Aztán egyetlen kapaszkodással átugrotta az iskola udvarát, már biztos voltam benne, mit láttam" - mondta a férfi. Ezután már a rendőrök is visszatértek nyomokat keresni.

Több településen is bukkantak fel medvét, most épp Abonyban (képünk illusztráció)Forrás: TASR/Tlačová agentúra SR

Az utóbbi napokban több helyen is láttak már medvét, akiknek msot van a párzási időszakuk. Több helyen rongáltak, voltak, akik kilövést emlegettek. "Nem szerencsés, hogy a társadalom azonnal az állat kilövését szeretné. Ugyanakkor, ha egy egyed veszélyessé válik, akkor speciálisan felkészített szakembereknek be kell fogniuk az állatot. Külföldön egyébként ez teljesen megszokott" – mondta a Borsnak Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára