A Fővárosi Törvényszék 3 év négy hónap börtönbüntetésre ítélték adócsalás és magánokirat-hamisítás vádjával. Az ítélet nem jogerős, az olimpikon fellebbezik.

Növényi Norbert hetedrendű vádlottja egy adócsalási és magánokirat-hamisítási ügynek, melyben a Fővárosi Törvényszék nemrég hozott ítéletet. Az olimpikonra 3 év négy hónap börtönt szabtak ki. „Nem is értem, mit keresek itt... undorítónak tartom az egész ügyet" – mondta az egykori sportoló, akit emellett 3 évre eltiltottak a közügyek gyakorlásától, és 136 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is köteleztek.

Növényi Norbert nem hagyja annyibanForrás: MTI/Illyés Tibor

„Ez az ügy teljesen tönkretett. Három év a semmire? Fel vagyok háborodva, nem emberséges az ítélet. Ez nem igazságszolgáltatás, hanem jogszolgáltatás. Valójában nincs semmi ellenem, és természetes, hogy az ügyvédemmel fellebbezünk az ítélet ellen, és megyünk másodfokra" – mondta a Lokálnak Növényi Norbert. A sportoló teljesen kilátástalan helyzetbe került az ügy miatt, amihez - állítása szerint - semmi köze, ő csak reklámarca volt a cégnek. Ennek ellenére elvették az olimpiai járadékát és elárverezték az otthonát. "Nagyon sok károm származott ebből. Elvették az olimpiai járadékomat, több tisztségről le kellett mondanom, nem hívnak filmes castingokra, elmentek az üzletfeleim, a bankkal is harcolni kellett, és elárverezték a házunkat. Azóta albérletben élünk, de az sem egyszerű, nem mindig tudtuk fizetni a terheket. Az elmúlt két évben öt helyre költöztem a családommal. Volt, amikor a villanyt kapcsolták ki" - panaszolta Növényi.