Fotón a legnagyobb tömeges gyilkosság: a Népek Temploma szekta tagjai voltak

Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Tim Chapman -
szekta gyilkosság öngyilkos Jim Jones öngyilkosság Népek Temploma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1978 novemberében 909 embert gyilkoltak meg, mindannyian a Népek Temploma szekta tagjai voltak, és vezetőjük, Jim Jones parancsára végeztek magukkal.

A Népek Temploma szekta tagjai mindenhová követték vezetőjüket, Jim Jones-t, még Guyanába is, ahová a vezér azért menekült, mert Amerikában egyre több botrány alakult ki körülötte. Hatalmas földterületet vásárolt a szocialista országban, itt működött a szekta kegyetlen körülmények között. Itt zajlott a tömeges gyilkosság is: Jim Jones méreggel, ciánnal itatta meg híveit.

Több mint 900 ember halt meg a tömeges gyilkosságban Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Tim Chapman

Megkérte őket, hogy igyanak egy vörös italból, amelyből minden beszéd alatt szoktak, csakhogy ezúttal méreg volt benne. Először a gyerekek ittak belőle. A helyszínen 913 holttestet találtak, ebből 273 gyerek volt. Jim Jones valószínűleg öngyilkos lett. A szektavezér fegyveresekkel kényszerítette a tagokat a méreg megivására, szökésre nem volt esélyük. Az eseményt 33-an élték túl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.