Fotón a legnagyobb tömeges gyilkosság: a Népek Temploma szekta tagjai voltak

Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Tim Chapman -
szekta gyilkosság öngyilkos Jim Jones öngyilkosság Népek Temploma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1978 novemberében 909 embert gyilkoltak meg, mindannyian a Népek Temploma szekta tagjai voltak, és vezetőjük, Jim Jones parancsára végeztek magukkal.

A Népek Temploma szekta tagjai mindenhová követték vezetőjüket, Jim Jones-t, még Guyanába is, ahová a vezér azért menekült, mert Amerikában egyre több botrány alakult ki körülötte. Hatalmas földterületet vásárolt a szocialista országban, itt működött a szekta kegyetlen körülmények között. Itt zajlott a tömeges gyilkosság is: Jim Jones méreggel, ciánnal itatta meg híveit.

Több mint 900 ember halt meg a tömeges gyilkosságban Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Tim Chapman

Megkérte őket, hogy igyanak egy vörös italból, amelyből minden beszéd alatt szoktak, csakhogy ezúttal méreg volt benne. Először a gyerekek ittak belőle. A helyszínen 913 holttestet találtak, ebből 273 gyerek volt. Jim Jones valószínűleg öngyilkos lett. A szektavezér fegyveresekkel kényszerítette a tagokat a méreg megivására, szökésre nem volt esélyük. Az eseményt 33-an élték túl.

Sokan maradtak áram nélkül a vihar miatt, és jön az újabb felhőszakadáshttp://www.life.hu/news/20180613-sokan-maradtak-aram-nelkul-a-vihar-miatt-es-jon-az-ujabb-felhoszakadas.htmlTömeges üzemzavart okozott főleg Dél-Alföldön a szerdára virradóra végig vonuló vihar: csaknem százezer ügyfélnél okozott áramszünetet, de a legfrissebb információk szerint már 70 ezer helyen helyreállították az áramszolgáltatást. Felhőszakadásra ma is számíthatunk. NewsOrigoBebetonozhatták VV Fanni holttestéthttp://www.life.hu/news/20180613-bebetonozhattak-vv-fanni-holttestet-epitkezes.htmlHónapok óta keresi a rendőrség VV Fanni holttestét, de egyelőre nem találják. A most szárnyra kapott hírek szerint ennek az lehet az oka, hogy a testet bebetonozták. News--Hatalmas tűz a 13. kerületben: videóhttp://www.life.hu/news/20180613-hatalmas-tuz-a-13-keruletben-video.htmlHatalmas füst terítette be a 13. kerületet szerda délelőtt, mely a város egyéb pontjairól is nagyon jól látható. NewsOrigoAlice Roberts evolúcióbiológus megalkotta a tökéletes emberi testet: fotóhttp://www.life.hu/news/20180613-alice-roberts-evoluciobiologus-megalkotta-a-tokeletes-emberi-testet-foto.htmlAlice Roberts evolúcióbiológus megalkotta a tökéletes emberi testet, melyet különböző állatok tulajdonságaiból rakott össze. Nagyon bizarr lett a végeredmény. NewsOrigoAz albán fagyik olcsóbbak és rosszabb minőségűek: cukorból és színezékből készülnekhttp://www.life.hu/news/20180613-az-alban-fagyik-olcsobbak-es-rosszabb-minoseguek-cukorbol-es-szinezekbol-keszulnek.htmlNem új keletű probléma, de idén is előjött a magyar és az albán fagyik közötti különbség. Utóbbi sokkal olcsóbb, de nem véletlenül: adalékanyagokból és aromából készül. News--VV Fanni-ügy: életveszélyes fenyegetéseket kap a börtönben a feltételezett gyilkoshttp://www.life.hu/news/20180613-vv-fanniugy-eletveszelyes-fenyegeteseket-kap-a-bortonben-a-feltetelezett-gyilkos.htmlB. László, akit Novozánszki Fanni megölésével gyanúsítanak, életveszélyes fenyegetéseket kap a börtönben. Néhány hete már kérvényezte, hogy házi őrizetbe kerülhessen, de a bíróság elutasította, így augusztusig biztosan rácsok mögött marad - írja a Blikk.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.