Hosszú Katinkának erre az évére rányomta a bélyegét a magánéleti válsága: az anyagiakon is látszik.

Hosszú Katinkának a tavalyihoz képest szinte megtizelődtek a bevételei. A sportoló évére nagyon rányomja a bélyegét a magánéleti válsága. Katinka sokkal kevesebb versenyen vett részt, hétvégén fejeződött be az egyik, a Mare Nostrum nevű versenysorozat, ahol 5 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzérmet gyűjtött. Ezekért 1920 eurót vagyis körülbelül 620 ezer forintot kap.

Hosszú Katinka kevesebb pénzt gyűjtöttForrás: DPPI/Stephane Kempinaire

Korábban azonban már januárban versenyzett, és ezzel a versenysorozattal bezáróan összesen 18 650 eurót, tehát körülbelül 6 millió forintot gyűjtött csak az érmekért kapott pénzdíjakból - írja a Blikk. Most viszont férjével nem Katinka technikáján dolgoztak, hanem a kapcsolatukon, bár tavasszal úgy tűnt, hogy kibékülnek, májusban világossá vált, hogy nem fog működni a házasságuk. Sok versenyt kihagyott Katinka, de a felkészülést gőzerővel folytatja, egyelőre edző nélkül, augusztusban már az Európa-bajnokságon indul.

Épp a hosszabb pihenő miatt kellett még intenzívebben edzenem, hogy hamar visszanyerjem a formámat. Meglepő módon ez nagyon gyorsan sikerült is. Kimondani is döbbenetes, de negyedszázada úszom, szóval megvan a kellő tapasztalatom, hogy érezzem, tudjam, mikor mire van szükségem. És már azt is tudom, hogy a pihenés, a lazítás időnként szükséges. Ettől függetlenül erre az évre, az egész felkészülésre egyértelműen rányomja a bélyegét az átélt krízishelyzet" - mondta a molcsapat.hu-nak Katinka.