Németh Lajos elárulta, meddig tart a hűvös idő és mikor térnek vissza az igazi nyári napok.

A forró nyári napok után egy hidegfront miatt alaposan lehűlt a levegő hazánkban. Németh Lajos most a TV2 műsorában elemezte a mostani időjárást és elárulta, mi várható hétvégén és mire számíthatunk a folytatásban.

Őszi arcát mutatja az időjárás, ráadásul a front mögött erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, északi szél, ezzel zúdul be ez a hűvös levegő. És emiatt a Velencei-tónál, a Balatonnál, a Fertő-tónál és a Tisza-tónál elsőfokú viharjelzés van érvényben. Hullámok lesznek, tehát búcsúzunk a strandidőtől a hétvégére. A szél azért lassan fokozatosan enyhül, és délutántól szárazabb levegőt sodor felénk, úgyhogy a hidegfrontnak a felhőzete elvonul. Már szombaton és vasárnap is hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. És hogy valami pozitív is legyen a dologban: átváltunk a strandidőről kirándulóidőre."

A meteorológus kitért arra is, hogy mire számíthatunk június utolsó, illetve július első napjaiban.

A hosszabb távú előrejelzések azt adják, hogy a jövő hét második felében, illetve július első napjaitól kezdve ismét 30 fok körüli, sőt július 5-7 után 30-33 fok közötti hőmérséklet várható."