Havas Henrik nem vesz részt at ATV elleni tárgyalásának első napján, de ez nem azt jelenti, hogy békét kötne. Elárulta, miért nem megy el. 

Havas Henrik háborút indított az ATV ellen, miután a csatorna menesztette őt. Zaklatási botrányának kirobbanása után a csatorna belső vizsgálatot indított a műsorvezető ellen, majd nem hosszabbították meg a szerződését, de a vizsgálatok eredményét nem hozták nyilvánosságra. Habár Havas Henrik eleinte nem akart perelni, később meggondolta magát, és háborút indított a csatorna ellen. 

Havas Henrik nem megy el pere első napjára"Fotó: Zsigmond László/Life.hu "

"Bár tavaly, amikor ez az egész történt, még azt gondoltam, nem perelek, de meggondoltam magam. Azt akarom, adjanak ki helyreigazítást, amely kimondja, hogy a vizsgálat eredményének és a távozásomnak semmi köze egymáshoz, valamint húszmillió forint sérelemdíjat is kérek. Engem megaláztak, sőt, a családomat is lehetetlen helyzetbe hozták. Mindenkit megviseltek a történtek, ezt nem lehet hagyni" - indokolta döntését Havas, aki most elárulta a Blikknek, hogy kihagyja az első tárgyalási napot. "El sem megyek az első tárgyalásra, mert nincs értelme. Majd ősszel lesznek a tanúmeghallgatások, azokra leszek kíváncsi. Remélem, nem fog senki hazudni, bár ezen sem lennék már meglepve. Az egész ügy méltatlan, de az, hogy utána azt sugallták, mintha bizonyíték lenne ellenem, s tettem volna valamit, na az már sok. Sokan akkor már azt terjesztették, kirúgtak engem, holott ez nem volt igaz, mert december 31-én lejárt volna a szerződésem, ezt nem hosszabbították meg. Ennyi" - mondta Havas.