A szegediek sosem fogják elefeljetni Magda Marinkót és szörnyű tetteit. A délvidéki halálosztó jövőre szabadulhat.

A Borsonline úgy tudja, hogy Szegeden az a hír terjed, hogy jövőre szabadulhat Magda Marinko. A lap utánajárt, mi igaz a pletykákból. Azt írják, nem kell aggódni.

Az a pletyka járja Szegeden, hogy jövőre, januárban szabadulhat a Csillag börtönből Magda Marinko. Ez azonban így nem igaz, mondta a Szegedi Ítélőtábla sajtótitkára. Marinko életfogytiglanit kapott, 2019-ben jár le 25 éves büntetése, de további 200 napot kapott egy őr megtámadásáért. Így ténylegesen 2020-ban szabadulhat. Távollétében azonban Szerbiában is 40 évet kapott az öt gyilkosságért, amit elkövetett. Ha kiengedik a Csillagból, akkor át kell adni hatóságoknak.

Magda MarinkoForrás: tenyek.hu

Marinkó a nem megfelelő börtönkörülmények miatt kártalanítást kért, ami miatt milliók üthetik a markát.

Magda Marinko több gyilkosságot is elkövetett. 1993 januárjában Szabadkán egy ismert ékszerész barátnőjét, Fehér Idát lőtte agyon, amikor ki akarta rabolni őket. Következő áldozatát Szegeden ismerte meg, H. Antal házába is még ugyanabban az évben, decemberben tört be csapatával. Kivégezték a családfőt, a feleségét, és az egyik barátjukat is. Nyolc éves fiukat hagyták életben, aki ébredés után hívta a rendőrséget. Sokak szerint a szegedi Z. Nagy családot is Marinkó végezte ki, de ezt nem tudták rábizonyítani. Ezután Orosháza következett, a rejtélyesen eltűnt Farkas Helga nagynénjét egy nyakkendővel fojtották meg.