Kellemetlen cikk jelent meg az évzárókról a D. Tóth Kriszta által létrehozott WMN.hu-n, melyhez egy iskolai évzáró képét tették illusztrációnak. Csakhogy a fotó egy konkrét iskolában készült, akik kikérik maguknak a leírtakat.

Nyílt levelet írt egy szegedi iskola D. Tóth Krisztának, miután az általa üzemeltetett WMN.hu oldalon megjelent egy kritikus írás az évzárókról, melyet egy anyuka írt. Az iskola problémája az volt, hogy a cikkhez az ő egyik évzárójukon készült fotót csatolták illusztrációnak, holott vélhetőleg nem róluk szólt az anyag.

D. Tóth Krisztának írt egy szegedi iskolaFotó: Szabó Gábor/Origo

„Többen kérdezték, hogy került iskolánk tornacsarnokának képe főfotóként az íráshoz. Természetesen nem mi bocsátottuk rendelkezésre, és nem is iskolánk honlapjáról vagy Facebook-oldaláról másolták be" – kezdte az iskola a Facebook-oldalán, majd hosszan kifejtették, náluk hogyan is zajlik egy évzáró. Leszögezték, mindent megtesznek azért, hogy gyors és színvonalas legyen az ünnepség, és, hogy minden gyermek ülni tudjon azalatt a fél óra alatt. Az iskola hozzátette, mivel nyilvános képmegosztó oldalról töltötte le a magazin a fotót, jogsértést ezzel nem követtek el. Az, hogy vannak a képen felismerhető anyukák, már „csupán" személyiségi jog szempontjából aggályos. Természetesen iskolánk jogi eljárásra nem gondolt. Azt kérjük, hogy a jövőben ne csatoljanak konkrét iskolai fotókat kellemetlen felhangú cikkekhez, a jelenlegit pedig távolítsák el, mert ez az iskolánk épületét jól, működését viszont felszínesen ismerő szegedi olvasók megtévesztését eredményezheti! Nem utolsó sorban az iskoláért sokat tevő tanárainkban, diákjainkban, szülői munkaközösségeinkben rossz érzést kelt! Jelen írásunkat eljuttattuk az érintett internetes lapnak is, ha kapunk választ, természetesen azt is megírjuk! Megköszönjük, ha egy megosztással segítetek, hogy minden mai és egykori rókusishoz eljuthasson a hír: kiállunk az iskolánkért!" – zárta levelét az iskola.