Hónapok óta előzetes letartóztatásban van a VV Fanni meggyilkolásával vádolt B. László, de hiába szeretné megvédeni magát a nyilvánosság előtt, nem nyilatkozhat. Korábbi védője elmondta, nem érti Gyárfás Tamás miért adhat interjút, míg az ő korábbi védencének megtiltották.

VV Fanni eltűnésének és halálának ügyében egyelőre nincs áttörés, a gyanúsított azóta is előzetes letartóztatásban van. Volt védője, Dr. Brodmann Péter elárulta, többen is megkeresték B. Lászlót azért, hogy nyilatkozzon, de nem engedik neki.

VV Fanni meggyilkolásával vádolt b.László szívesen nyilatkoznaForrás: Facebook/ VV Fanni

„Először a Bors, azóta pedig már két tévécsatorna is megkereste B. Lászlót, hogy nyilatkozzon az ügyében, amire a férfi az első pillanatban rábólintott. Nagyon szeretne interjút adni, és kiállni az igazáért, vállalva az elkövetett bűnét is, de ezt nem teszik neki lehetővé. Hiába minden kérelem, fellebbezés, elutasítják a nyilatkozattételt" – mondta az egykori védő, aki nem érti, Gyárfás Tamás miért szólalhat meg. „Gy. Tamás, B. Lászlóhoz hasonlóan, egy gyilkossági ügy – mint ismert, a Fenyő-gyilkosság – gyanúsítottja. B. Lászlóval ellentétben a volt úszószövetségi elnök viszont lépten-nyomon nyilatkozhat. Hát hol vannak itt az egyenlő jogok?" – tette hozzá az ügyvéd, aki elmondta, legutóbbi kérelmükben hivatkoztak is Gyárfás nyilatkozattételi jogára. A lap megkereste a Fővárosi Főügyészséget, akik tudatták, minden eset más. „Az ügyészség és az ügyészség elutasító határozata elleni jogorvoslatot elbíráló nyomozási bíró azért rendelkezett úgy, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában az ügy gyanúsítottja nyilatkozattételét vagy nyilatkozatának közzétételét korlátozza, mert az a büntetőeljárás eredményességét veszélyeztetné. Az ilyen jellegű hatósági döntés alapját mindig a nyomozás állása, a hátralevő nyomozati cselekmények köre határozza meg, amely nyilvánvalóan minden ügyben egyedi hatósági mérlegelést igényel, erre figyelemmel az más üggyel, például a hivatkozott Gy. Tamás gyanúsított ellen folyamatban lévő eljárással, de akár egyéb nyomozásokkal sem állítható párhuzamba" – mondta dr. Gasz Péter, szóvivőt helyettesítő ügyész.