Ahogy már megírtuk, a minap ki kellett vezetni Maradonát a stadionból, miután teljesen kifordult magából csapata győzelme után.

A legendás labdarúgó végig extázisban szurkolt csapatának, a góloknál pedig szinte megőrült: másoknak kellett visszafogniuk, hogy ki ne zuhanjon örömében a lelátóról. A győztes találat után a középső ujját felemelve ugrándozott, majd gyakorlatilag összezuhant és támogatva vezették el.

Az internet népe nem kímélte a legendát, a Twittert ellepték a csalódott argentin rajongók bejegyzései, akik kijelentették, egykori példaképük rendkívül tiszteletlenül viselkedett, és ők szégyellik magukat az obszcén mozdulat miatt.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Maradona viselkedése természetesen a  FIFA figyelmét sem kerülte el. A világsztár nagy ívben tesz a viselkedési előírásokra, szivarra gyújt, disznóságokat mutogat, és rasszista megnyilvánulásait is terhére rótták. Maradona az úgynevezett legendák programja keretében arra a meccsre megy, amelyikre akar, de mindent nem tehet meg ő sem.

A világszövetség vb-t szervezőinek egyik fejese, Colin Smith kijelentette, visszább vehetne a tempóból az argentin. "A futballtörténelem egyik legnagyobb alakja, de mivel azért hívtuk Oroszországba, hogy a sportág jószolgálati nagyköveteként segítsen a futball népszerűsítésében, ne viselkedjen ezzel ellentétesen. Figyelmeztettük a normák betartására" - idézi a Bors