A Nielsen Sports globális felmérése szerint tízből hét nő úgy gondolja, a 2018-as labdarúgó-világbajnokság egy kimondottan vonzó esemény. De vajon hogyan vélekednek erről a magyar hölgyek?

131 millió focirajongót számoltak

A kutatásban megkérdezettek 43 százaléka érdeklődik a vébé iránt, ez az öt legnagyobb európai országra vetítve 131 millió focirajongót jelent. Kiderült, hogy mind Európában vezető sport a labdarúgás, mind pedig nálunk. A magyarok 54 százaléka érdeklődik ugyanis a foci iránt, ezzel pedig a világranglista 15. helyén állunk. Világszerte a nők közel harmada követi figyelemmel a tornát.

Világszerte nők milliói nézik a foci vb-tForrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

 A Nielsen Sports szerint általában minden harmadik nőt lázban tart a foci világszerte, a magyar nőknél ez az arány jobb, nálunk tízből öten követik a bajnokságot. A most zajló vébéről a magyarok 90 százaléka hallott, azonos arányban a nők és a férfiak. A férfiak mintegy kétharmada, míg a nők 40 százaléka követi aktívan figyelemmel az összecsapásokat.

A focirajongó országok toplistája szerint az Egyesült Arab Emírségek városi lakosságának négyötöde érdeklődik, vagy nagyon érdeklődik a foci iránt, ezzel világelső. Az ötszörös világbajnok Brazília lakosságának mindössze hatvan százaléka érdeklődik a foci iránt, ez mégis 75 milliós tömeget képez. A spanyol és a portugál lakosság foci iránti fokozódó érdeklődése az ütős nemzeti válogatottnak és az olyan sztárjátékosoknak, mint Cristiano Ronaldo tulajdonítható.

A foci vb dollármilliárdos bevételt hoz

"A FIFA világbajnokság, több százmilliós nézőközönségével olyan megaesemény, amely dollármilliárdos bevételt generál a különféle streamelő, illetve közvetítő csatornáknak- mondta Vágyi Erik, a Nielsen értékesítési igazgatója. A közvetítési díjak annak dacára folyamatosan emelkednek, hogy a vébét a nagyobb piacokon továbbra is ingyenesen sugározzák, a fizetős televíziós csatornák kevésbé jelentősek e téren.

Elképesztő csajok a lelátókon"Forrás: instagram.com/fifa2018fc "
Íme a legjobb 8 csapat legszexibb szurkolólányai
Kedden Kolumbia együttese is búcsúzott a foci vb-től, miután alulmaradtak Angliával szemben. Így mostanra megvan a legjobb 8 csapat, akik majd a negyeddöntőkben mérkőznek meg egymással. Lássuk, milyen dögös csajok drukkolnak nekik!