Foci vb: 10-ből 5 magyar nő nézi a meccseket

Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli -
foci-vb 2018 nők foci vb 2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nielsen Sports globális felmérése szerint tízből hét nő úgy gondolja, a 2018-as labdarúgó-világbajnokság egy kimondottan vonzó esemény. De vajon hogyan vélekednek erről a magyar hölgyek?

131 millió focirajongót számoltak

A kutatásban megkérdezettek 43 százaléka érdeklődik a vébé iránt, ez az öt legnagyobb európai országra vetítve 131 millió focirajongót jelent. Kiderült, hogy mind Európában vezető sport a labdarúgás, mind pedig nálunk. A magyarok 54 százaléka érdeklődik ugyanis a foci iránt, ezzel pedig a világranglista 15. helyén állunk. Világszerte a nők közel harmada követi figyelemmel a tornát.

Világszerte nők milliói nézik a foci vb-t Forrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

A Nielsen Sports szerint általában minden harmadik nőt lázban tart a foci világszerte, a magyar nőknél ez az arány jobb, nálunk tízből öten követik a bajnokságot. A most zajló vébéről a magyarok 90 százaléka hallott, azonos arányban a nők és a férfiak. A férfiak mintegy kétharmada, míg a nők 40 százaléka követi aktívan figyelemmel az összecsapásokat.

A focirajongó országok toplistája szerint az Egyesült Arab Emírségek városi lakosságának négyötöde érdeklődik, vagy nagyon érdeklődik a foci iránt, ezzel világelső. Az ötszörös világbajnok Brazília lakosságának mindössze hatvan százaléka érdeklődik a foci iránt, ez mégis 75 milliós tömeget képez. A spanyol és a portugál lakosság foci iránti fokozódó érdeklődése az ütős nemzeti válogatottnak és az olyan sztárjátékosoknak, mint Cristiano Ronaldo tulajdonítható.

A foci vb dollármilliárdos bevételt hoz

"A FIFA világbajnokság, több százmilliós nézőközönségével olyan megaesemény, amely dollármilliárdos bevételt generál a különféle streamelő, illetve közvetítő csatornáknak" - mondta Vágyi Erik, a Nielsen értékesítési igazgatója. A közvetítési díjak annak dacára folyamatosan emelkednek, hogy a vébét a nagyobb piacokon továbbra is ingyenesen sugározzák, a fizetős televíziós csatornák kevésbé jelentősek e téren.

Íme a legjobb 8 csapat legszexibb szurkolólányai

Kedden Kolumbia együttese is búcsúzott a foci vb-től, miután alulmaradtak Angliával szemben. Így mostanra megvan a legjobb 8 csapat, akik majd a negyeddöntőkben mérkőznek meg egymással. Lássuk, milyen dögös csajok drukkolnak nekik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.