Kétszer is megpróbálta eldobni magától az életét Paudits Béla. A méltatlan körülmények között tengődő színészt mindkétszer megmentették. 

Miután Paudits Béla a kilencvenes évek végén hazatért Kanadából, ahol egy ideig élt, teljes elutasítás várta itthon. A színházak már nem érdeklődtek iránta, így önálló estjeivel járta az országot, de ebből nem tudott megélni. Egy este bevett egy halom fájdalomcsillapítót és altatót, majd alkoholt ivott rá.  "Nem éreztem semmit, szépen elaludtam" - idézi a Rivaldafényből a nyomorba című önéletrajzi kötetét a Ripost

János mentette meg a színészt, aki akkor még nem élt vele, de valamiért aznap felkereste. 

"Bevittek a Lipótra, és onnan jó sokáig nem is engedtek ki. Hetekig voltam az öngyilkosok és a haldoklók között, de végül talpra állítottak, és amikor már jól voltam, feltették az ominózus kérdést: Megismétli újra az öngyilkosságot? Ha erre azt válaszolják, hogy igen, akkor nincs visszaút, nem engedik ki az embert, hanem még bent tartják. Ennek tudatában feleltem azt, hogy bármikor újra megtenném. Az orvos is látta, hogy nem tud velem mit kezdeni. Éppen ezért nem is bajlódott velem tovább, inkább hazaengedett" - írta a könyvében a színész, aki később is megpróbálkozott az öngyilkossággal, de életben maradt. 

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd