Végre kiderült, hogy mi érdekli a magyar olvasókat. Az interneten leginkább az erotika és az intimitás, a meghökkentő történelmi sztorik, valamint a hazai hírességek szerelmi kapcsolataira kattintanak.

A hazai fejlesztésű Filter.hu egy cikkeket rendszerező platform, melynek felméréséből most kiderült, hogy mi is érdekli igazán a magyar olvasókat. Kiderült, hogy az interneten elsősorban az erotikus történetekre, az érdekes történelmi sztorikra, és a magyar sztárpárok kapcsolatának alakulására kattintanak a leggtöbben.

Az erotikára kattintanak a legtöbben"Forrás: Thinkstock "

Az intimitással foglalkozó anyagok az egyik legolvasottabbak, a témában található közel tízezer cikkre eddig összesen több mint 2,5 milliószor kattintottak a hírgyűjtő felületén. A látogatókat leginkább az első randi után kalandok; a harmincas párok szexuális tanácsai, illetve a brazil futballcsillag, Neymar feleségének pikáns brazil tévésorozatbeli jelenetei érdekelték. Az érzékiség története sem hagyja hidegen az olvasókat: sokan kattintottak az erényöv kultúrtörténetéről szóló áttekintésre, illetve Zichy Mihály 19. századi erotikus rajzaira is.

Az érdekes történelem hasonlóan népszerű az olvasók körében a gyűjtőoldal adatbázisában szereplő, mintegy 6700 történelmi sztorit és érdekességet közel 2 milliószor látták. Sokan olvastak arról, mi történt Ötzi, az Alpokban megtalált 5300 éves ember utolsó két napján, vagy arról, hogyan zajlott az egykori NDK-ban az állami szinten szervezett doppingolás, amely több tízezer sportoló egészségét tette tönkre. Rengeteg olvasót érdekelt, hogy a 19. században a szülők hogyan dolgozták fel – fotókon – a gyermekük elvesztése miatt érzett gyászt: sokszor portréjuk mellé montázsolták az elhunyt gyermek elhomályosított alakját, jelképezve, hogy a megboldogult lelke még jelen van. A legnépszerűbb történelmi cikkek közül kettő is a Habsburg-dinasztiával foglalkozik: az egyik azt mutatja be, hogyan vezettek az uralkodóház spanyol ágának belterjes, rokoni házasságai végül a dinasztia bukásához, de sokan olvasták el az utolsó magyar király, IV. Károly és Zita királyné sírig tartó szerelmének történetét is.

A hírességek kapcsolatai, szakításai mindig hálás beszédtémát jelentenek, ennek köszönhető, hogy ebben a témában a közel 9 ezer összegyűjtött hírre eddig ugyancsak több mint 1,9 millióan kattintottak. Inkább a magyar sztárok iránt érdeklődnek a hazai olvasók: a legtöbbször kattintott cikkek Zacher Gábor új párjával, Steiner Kristóf új házasságával, illetve Sarka Kata randizási szokásaival foglalkoznak, de még mindig sokakat érdekel Hosszú Katinka és Shane Tusup szakítása is. A legnépszerűbb cikk, amely külföldi sztárokkal foglalkozik, a Trónok harca két sztárja, Kit Harington és Rose Leslie esküvőjéről szól.