A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke Gianni Infantino megerősítette, hogy 2022-ben Katarban novemberben és decemberben zajlik majd a futball-világbajnokság.

Karácsonykor lesz a foci vébé

A FIFA azt már korábban eldöntötte, hogy Katar rendezheti a következő vébét, csak az nem jutott eszébe eddig senkinek, hogy a tornának otthont adó országban egész egyszerűen túl meleg lesz a focizáshoz.

Gianni Infantino, a FIFA elnökeForrás: NOTIMEX/Evgenya Novozhenina

Aranyvasárnap lesz a döntő

Az egyetlen járható út tehát, ha átteszik a vébét egy másik időpontra. Ezt jelentette most be Gianni Infantino, aki a moszkvai sajtótájékoztatón pénteken elmondta, hogy a 2022-es vb-n az első mérkőzést 2022. november 21-én, a döntőt pedig december 18-án, aranyvasárnap tartják majd. Hozzátette, a döntésről már értesítették a bajnokságok és a tagszervezetek vezetőit.

"Egyelőre 32 csapatos világbajnoksággal számolunk, de mindenki nyitott. Őszinte, nyílt vitát folytatunk majd a kérdésről" - mondta arra vonatkozóan, hogy a későbbiekben 48 csapatossá tennék a foci vébét. Infantino szerint ezzel kapcsolatban a következő hónapokban születik meg a döntés.

Ha a 48 csapatos lebonyolítás mellett döntenek, az azt jelentené, hogy nem csak Katarban, hanem más, öböl-menti államokban is rendezhetnek majd mérkőzéseket.

A barlangban rekedt gyerekek a kórházban"Forrás: AFP/HANDOUT "
Meghívták a döntőre a barlangban rekedt gyerekeket
2018.07.09-én számoltunk be róla, hogy Gianni Infantino, a FIFA elnöke meginvitálta a 2018-as labdarúgó-világbajnokság döntőjére a június 23-a óta a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben rekedt 12 tagú ifjúsági futballcsapatot és edzőjüket. Bízik benne, hogy mindannyian ott lehetnek majd Oroszországban. Erről alinkre kattintva olvashatsz bővebben.