A Texasi Egyetem kutatói bizonyították: minél régebben ismersz valakit, annál vonzóbbnak találod. Azt is kutatták, vajon sikeresebb-e egy párkapcsolat, ha a felek előtte barátok voltak. 

Minél régebb óta ismerünk valakit, annál vonzóbbnak találjuk - állítják a Texasi Egyetem kutatói, akik diákokat között vizsgálták a kérdést.  A diákok fél év elején és végén is értékelték egymást, egészen más eredmények születtek. 

Egy másik kutatásban pedig 167 párt kérdeztek meg arról, hogy mennyi ideje ismerték egymást, mielőtt párkapcsoalt alakult ki közöttük. A párok többsége hónapok óta ismerte egymást, 40 százalékuk között pedig barátság szövődött - szemlézte az Independent cikkét a Szeretlek Magyarország

"A barátág az elején nagyon tiszta szándékú, így megismerhetjük a másik személyiségét anélkül, hogy a fizikai vonzalom elhomályosítaná a látásunkat" - mondta az Independentnek Matthew Hussey randiszakértő.

Érdems őszintének lenniForrás: Shutterstoc

Az is kiderül a cikkből, hogy a sikeres párkapcsolatok alapja inkább az alkalmazkodni tudás és a barátság, nem pedig az erős szexualitás. 

Azt javasolják, hogy ha valaki többet érez a másik iránt, érdemes puhatolózni, nem szabad ajtóstól rontani a házba, ugyanakkor azt sem tanácsolják, hogy örökké várjon az illető. Ha azonban megpróbálkoznak a párkapcsolattal, ami mégsem jön össze, utána már nehéz vagy lehetetlen visszaterelni a barátság medrébe a dolgot. 

Hangsúlyozták: az őszinteség sok fájdalomtól és agonizálástól mentheti meg az embert.