Japánban tombol a hőség: 80 ember halálát okozta a meleg

Forrás: Forrás: NurPhoto/Hitoshi Yamada/NurPhoto/Hitoshi Yamada -
halál hőség Japan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még árnyékban is 35 fok körüli a hőmérséklet Japánban. A brutális meleg három hét alatt 80 ember halálát okozta, több tízezren pedig kórházba kerültek.

Elviselhetetlen meleg tombol Japánban, csak az elmúlt héten 65 ember halt meg a hőség miatt, az azt megelőző két hétben pedig 15-en estek a meleg áldozatául. Helyenként még árnyékban is meghaladja a 35 fokot a hőmérséklet.

Hétfőn rekordszámú, 371 embert vittek kórházba a fővárosban és környékén.


Főként az idősek estek áldozatul a hőségnek, de az elviselhetetlen meleg a gyermekeket sem kímélte. Egy hatéves fiú hőgutát kapott, miután a kinti játékot követően beült a klíma nélküli osztályterembe.

Hatalmas a hőség Japánban - Képünk illusztráció Forrás: Forrás: NurPhoto/Hitoshi Yamada/NurPhoto/Hitoshi Yamada
Belecsapott a villám a nőbe, most elmesélte, milyen volthttp://www.life.hu/news/20180724-belecsapott-a-villam-a-nobe-most-elmeselte-milyen-volt.htmlEgy éve csapott bele a villám egy magyar nőbe. Szerencsére túlélte az esetet és most elmesélte, mit érzett akkor. NewsOrigoNémeth Lajos elárulta, meddig tart hazánkban a trópusi időjáráshttp://www.life.hu/news/20180724-nemeth-lajos-elarulta-meddig-tart-hazankban-a-tropusi-idojaras.htmlNémeth Lajos elárulta, meddig tart még a trópusi időjárás. NewsOrigoHatalmas károkat okozott a hétfő délutáni viharhttp://www.life.hu/news/20180724-hatalmas-karokat-okozott-a-hetfo-delutani-vihar-a-fovarosban-es-pest-megyeben-is.htmlTöbb helyen okozott károkat a hétfői vihar a fővárosban és Pest megyében - közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.News--Kedden is számíthatunk viharokra, de meleg leszhttp://www.life.hu/news/20180724-kedden-is-szamithatunk-viharokra-de-meleg-lesz-idojaras.htmlA hétfői felhőszakadással még nincs vége az "özönvíznek", a következő napokban sok esőre és erős szélre lehet számítani. Azt lehetett tudni, hogy csapadékos hetünk lesz, de ekkora "égi áldásra" a meteorológusok sem számítottak. NewsOrigoAkár a Baywatchban: így pózolnak a balatoni vízimentőkhttp://www.life.hu/news/20180723-akar-a-baywatchban-igy-pozolnak-a-balatoni-vizimentok.htmlMegvillantották szexi oldalukat a balatoni vízimentők, akik most bebizonyították, hogy nem csak tehetségesek, hanem szépek is. News--Eva Rezesová szabadulásáról nyilatkozott egy áldozatának hozzátartozójahttp://www.life.hu/news/20180723-eva-rezesova-szabadulasarol-nyilatkozott-egy-aldozatanak-hozzatartozoja.htmlEva Rezesova szabadulásáról nyilatkozott a milliárdosnő egyik áldozatának hozzátartozója: számukra nincs megnyugvás. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.