Szita Bence nevelőapja súlyos betegséggel küzd, túl akarja élni fia gyilkosait

betegség gyilkosság műtét Gyöngyi Sándor Szita Bence édesapa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 2012-en brutálisan meggyilkolt Szita Bence édseapja súlyos műtéten esett át, ám nem hagyja, hogy legyőzze a betegség. Azt mondta: túl akarja élni fia gyilkosait. 

Szia Bencét még 2012-ben gyilkolta meg nevelőapja barátnője, Polcz Erika és két hajléktalan férfi. A kisfiút ásóval verték, késsel szurkálták, majd élve temették el. A gyilkosokat tényleges életfogytiglani börtönre ítélték, Polcz Erika nemrégiben meghalt a börtönben, mellrákja volt.

Szita Bence nevelőpja, Gyöngyi Sándor úgy hagyta a kis Bence szobáját, ahogyan volt, ám ő már nem tud a házban élni. Lányához költözött. Most a Borsnak adott interjújában elmondta, hogy súlyos betegséggel diagnosztizálták, ám úgy döntött, nem adja fel. Átesett a műtéten.

Tárgyalás Szita Bence megölésének ügyében Forrás: MTI/Varga György

"Két hete egy nagy műtéten estem át, felvágták a hasamat keresztben, egy hétig voltam az intenzíven, mindenhonnan csövek lógtak ki belőlem. Mégis felálltam a kórházi ágyról és mozogni kezdtem, nem hagytam el magam" - mondta a lapnak a férfi.

A műtét utáni második héten már lépcsőzik, egy nap többször felmegy a hatodik emeletre, de tudja, hosszú az út a teljes gyógyulásig.

"Úgy gondolok erre, mint egy bokszmérkőzésre. Először kiütött a betegség, most azonban 1-1-re egyenlítettem, és tudom, hogy nyerni fogok. Ezt üzenem minden sorstársamnak, aki hasonló helyzetben van" - fogalmazott Gyöngyi Sándor. "Nem fogom hagyni, hogy ezek a gyilkosok túléljenek! Erős leszek, küzdeni fogok a lányomért, akinek szüksége van rám, és persze Bencusért. Nincs nap, hogy ne fájna a halála, ezt feldolgozni nem lehet, talán csak együtt élni vele" - szögezte le Szita Bence nevelőapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.