John Lennont saját háza előtt gyilkolta meg Mark Chapman. A tettes felesége azóta is várja férjét, és most elárulta, tudott arról, hogy mit tervez Chapman.

John Lennont saját háza előtt lőtték le 1980. december 8-án. Négy golyót kapott a hátába. Gyilkosa Mark Chapman volt, akit életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek. Szörnyű tette ellenére felesége nem fordult el tőle, várja, hogy kiengedjék és most az is kiderült, hogy tudta, mit tervez Chapman.
Két hónappal a gyilkosság előtt a férfi elmondta feleségének, hogy mit akar tenni: azzal akart híressé válni, hogy megöli John Lennont. Később visszakozott, és azzal nyugtatta meg a nőt, hogy meggondolta magát, a fegyverét pedig az óceánba hajította, de ez nem volt igaz.

John Lennon gyilkosának felesége tudta, mire készül a férfiForrás: AFP

Chapman ezután mégis visszatért New Yorkba, a feleségének azt állította, szüksége van egy kis időre, hogy gondolkodjon az életéről. Gloria hitt neki, de amikor meglátta a hírekben, hogy John Lennont megölték, egyből tudta, hogy a férje tette. „Tudtam, hogy ő volt. Hogy honnan? Két hónappal korábban Mark New Yorkba utazott. Megrémülten tért haza, és azt mondta, hogy azt tervezi, megöli John Lennont, hogy hírnevet szerezzen magának. De később azt mondta, a szerelmem megmentette őt" – árulta el a gyilkos felesége.

Ő John Lennon gyilkosaForrás: AFP/Nyc Pd

Gloria Hiroko nem vált el a férjétől azóta sem, pedig a házasságuk első évében nagyon sok erőszakot kellett elviselnie. Azóta eltelt közel negyven év, Gloria pedig még mindig a felesége. Házastársi látogatásokat is tett a börtönben, és reméli, hogy kiengedik a férjét.„Nem számít, mennyi ideig lesz Mark börtönben. Én várok rá" – mondta a nő. Az elmúlt években összesen 44 órát tölthettek együtt, a látogatások alatt pizzát készítettek, és szexeltek.