A hús megmosása sütés előtt veszélyes szokás

"Forrás: Thinkstock " -
sütés hús baktérium mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbben sütés vagy főzés előtt megmossák a húst, hogy a szennyeződések és a baktériumok ne kerüljenek az ételbe, ehelyett ott ragadnak a mosogatóban és vígan éldegélnek.

Bevett szokás főzés vagy sütés előtt megmosni a húst, pedig egyáltalán nem teszünk jót vele, sőt sokkal nagyobb a fertőzésveszély akkor, ha így cselekszünk. A forróság hatására ugyanis a lemosni kívánt baktériumok elpusztulnának, így viszont megtelepszenek a mosogatóban, és vígan éldegélnek, hacsak nem fertőtlenítjük és forrázzuk ki rögtön azután, hogy megtisztítottuk volna a húst. Ráadásul mosás után nem is pirul úgy a hús, ahogy kellene, hanem inkább párolódik.

Ne mosd meg a húst sütés előtt "Forrás: Thinkstock "

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.