Hatalmas tömeg vett részt a genovai hídomlás áldozatainak temetésén

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro -
Genova
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kötelesség igazságot szolgáltatni az áldozatoknak - mondta Angelo Bagnasco genovai érsek a hídomlás több áldozatának közös állami temetésén, amelyet a genovai vásártéren tartottak szombaton, több ezer genovai részvételével.

A gyászmisét bemutató Bagnasco érsek 19 áldozat egymás mellett sorakozó, fehér rózsakoszorúkkal borított koporsója előtt beszélt. A többi áldozat családja elutasította az állami szertartást, az államot is felelősnek tartva a tragédiáért.
Jelen volt az olasz államfő, a miniszterelnök, a parlament két elnöke és a római kormány több tagja. A szertartást a genovai vásártér egyik hatalmas épületében tartották, amely teljesen megtelt: a gyászoló városban megállt az élet, a genovai kikötőben a hajókürtök megszólaltatásával búcsúztak a halottaktól.

Forrás: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.