emberölési kísérlet gyújtogatás rendőrség nyomozás szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Volt barátnőjére, és annak gyermekére gyújtotta rá a lakást Zuglóban egy férfi. Megpróbálta helyrehozni kapcsolatukat, ám amikor ez nem sikerült, a gyújtogatást választotta. 

Többször próbálta helyrehozni kapcsolatukat az a férfi, aki volt barátnőjére, annak gyermekére és egy férfire gyújtotta a nő zuglói lakását. A pár kapcsolata 2016 elején ért véget, a vádlott segített a költözésben a nőnek, innen tudta annak lakcímét. A másik férfi a vádlott agressziója miatt tartózkodott a lakásban, ő vette észre, hogy a vádlott a lakás faajtaját motorbenzinnel és lakkbenzinnel lelocsolta, majd meggyújtotta, de mielőtt a lángok a lakásban elterjedtek volna, a tüzet az időközben értesített, szintén a házban lakó volt élettárssal közösen eloltották - írja az Ügyészség.hu. Az eset 2016 márciusában történt.

Felgyújtotta volt barátnője ajtaját egy férfi Forrás: Thinkstock

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve, tizennegyedik életévét be nem töltött, továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt a 33 éves férfival szemben.

A főügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában az új büntetőeljárási kódex adta lehetőségeket kihasználva alternatív büntetési indítványt is tett azzal, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen a büntető törvény szerint az életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt beismeri, és lemond a tárgyalás jogáról, úgy konkrét büntetést, 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztés, és 5 év közügyektől eltiltás kiszabását kéri - írja az Ügyészség.hu

Szerelmi bánat miatt akart a Dunába ugrani egy férfihttp://www.life.hu/news/20180821-szerelmi-banat-miatt-akart-a-dunaba-ugrani-egy-ferfi.htmlA Dunába akart ugrani egy férfi: a rendőröknek sikerült őt lebeszélniük. NewsOrigoBörtönbe kerülhet az a 16 éves lány, aki lelökte barátnőjét egy hídról: videóhttp://www.life.hu/news/20180820-bortonbe-kerulhet-az-a-16-eves-lany-aki-lelokte-baratnojet-egy-hidrol-video.htmlEgy 16 éves amerikai lány lelökte hídról barátnőjét, aki bár csodával határos módon túlélte az esetet, csúnyán megsérült, több bordája is eltört. NewsOrigoA jövő hét időjárása: kánikula záporokkalhttp://www.life.hu/news/20180819-a-jovo-het-idojarasa-kanikula-zaporokkal.htmlAzoknak, akik még most moccannak ki belföldön nyaralni: jó hírünk van - folytatódik a meleg augusztus második felében is. Záporokra azonban számítanunk kell. News--Még pontosabbak lesznek az időjárás-előrejelzésekhttp://www.life.hu/news/20180819-meg-pontosabbak-lesznek-az-idojaras-elorejelzesek.htmlJelentősen megnöveli az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) számítási kapacitását az az informatikai rendszer, amelyet a napokban adtak át Budapesten - írja a magyarmezőgazdaság.hu.NewsOrigoEzek a világ legdrágább gyümölcsei: videóhttp://www.life.hu/news/20180817-ezek-a-vilag-legdragabb-gyumolcsei-video.htmlA luxuscikkek olyakor megdöbbentik az átlagembert, ám kevesen gondolnák, hogy még a gyömölcsök között is vannak olyanok, amelyek több ezre dollárba kerülnek. NewsOrigoA vihar miatt többen megsérültek a szabadtéri Backstreet Boys koncertenhttp://www.life.hu/news/20180819-a-vihar-miatt-tobben-megserultek-a-szabadteri-backstreet-boys-koncerten-oklahomaban.htmlLegalább 14 embert kellett kórházba vinni, mert vihar csapott le egy szabadtéri Backstreet Boys koncertre az Oklahoma államban lévő Thackerville városában - írja a CNN. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.