Bartha Zsoltként újra átélte szörnyű motorbalesetét Rékasi Károly, nem bírta ki sírás nélkül.

Három évvel ezelőtt egy autóssal ütközött össze Rékasi Károly, aki éppen a Barátok közt forgatásáról siesett a színházba. A színész napokra kómába esett, csontjai szilánkosra törtek az orvosok pedig hosszú ideig küzdöttek az életéért. Rékasi túlvan a nehezén, ma már teljes életet él, de a történteket sosem fogja tudni elfeljteni. A Barátok köztbe is beleírták a tragédiát. 

Rékasi Károly

"Nem csak én éltem át azt a balesetet, a kollégáim, a stáb is. Pontosan tudták, hogy min mentem keresztül, így mielőtt megírták volna Bartha Zsolt mostani történéseit, megkérdezték, hogy mit szólnék hozzá, ha feldolgoznánk ezt a nem könnyű időszakot az életemben. Színész vagyok, nem csak eljátszok szerepeket, hanem meg is élem őket"- mesélte a Borsnak Rékasi, aki sokkal nehezebben viselte a forgatásokat, mint eleinte gondolta volna.

"Csak később derült ki, hogy mit is kavart fel bennem. Megélni újból a valós fájdalmakat, átélni újra és újra, hogy vannak már dolgok az életben, amire nem vagy már alkalmas, megélni újra, hogy mindent elveszítesz a környezetedből, és ez mind megtörtént a való életben is, nagyon nehéz. De egyébként nem csak nekem. Olyannyira azokat a nehézségeket írták meg a szerzők, amik velem is megtörténtek, hogy édesanyám, aki egyetlen részt sem hagyott ki a sorozatból, azzal hívott, hogy nem bírja nézni, ahogy szenvedek."