kő-papír-olló bajnokság London verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg az ország legőrültebb sportversenyét rendezik meg szeptember 9-én, ami nem más, mint a  2018-as kő-papír-olló magyar bajnokság. A győztes nyereménye egy londoni utazás, ahol a sportág hazai legjobbja versenyezhet az kő-papír-olló Európa-bajnoki címért. A részvétel regisztrációhoz kötött, maximum 256 fő jelentkezhet. 

2017-ben hatalmas sikert aratott az ország első kő-papír-olló magyar bajnoksága, ezért idén második alkalommal is megrendezi a Gibbon Games és a Food Truck Show Hunary. A verseny szeptember 9-én 18.00 órakor keződik a Kincsem Parkban, és teltház esetén (256 fő) várhatóan legalább három órán keresztül tart majd.

A bajnokságon egyeneságú kieséses rendszerben választják ki a legjobbat, a továbbjutáshoz a versenyzőknek legalább kétszer kell legyőzniük az ellenfelüket. A szabályok csak az utolsó körökben változnak: a legjobb 16-nak 5 meccset kell megnyernie a továbbjutáshoz, az első helyért pedig már 9 párbajban kell győznie a leendő magyar bajnoknak.

Jön a kő-papír-olló bajnokság Forrás: Origo

A kő-papír-olló játék története többszáz évvel ezelőttre nyúlik vissza, első említése a Ming-dinasztia idejéből való. Ekkor még nem a most ismert három eszköz harcolt egymással, hanem különböző képzeletbeli szörnyek. A most, világszerte ismert változat a XX. században terjedt el Ázsiában, ahol a papírt ruhaanyagként, takaróként említették. Az 1920-as évekre már Európában is ismert volt, ahol az első bajnokságot az Egyesült Királyságban 2007-ben rendezték meg.

A rendhagyó versenyek és rendezvények a Food Truck Show egész hétvégéjén folytatódnak: a pénteki kő-papír-olló bajnokság után szombaton elefántsimogatóval és Street Art Show-val, az ország legnagyobb utcaművész-versenyével készülnek a szervezők.

Bekiabálások zavarták meg a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának, P. Lászlónak a tárgyalásáthttp://www.life.hu/news/20180830-bekiabalasok-zavartak-meg-a-terez-koruti-robbantas-gyanusitottjanak-targyalasat.htmlNem kezdődött zökkenőmentesen a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának, P. Lászlónak a tárgyalása. Ő maga nem akart részt venni, mások bekiabálással zavarták meg az eljárást. NewsFotó: Mudra László - OrigoHatalmas a torlódás az M7-esen, 7 jármű ütközött összehttp://www.life.hu/news/20180830-hatalmas-a-torlodas-az-m7esen-7-jarmu-utkozott-ossze.htmlHét jármű ütközött össze az M7-esen autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 102-es kilométernél csütörtök. Hatalmas torlódásra lehet számítani. News--Sztriptíztáncosnővel flörtölt a férj a nyaraláson, amikor betoppant a feleség: videóhttp://www.life.hu/news/20180829-sztriptiztancosnovel-flortolt-a-ferj-a-nyaralason-amikor-betoppant-a-feleseg-video.htmlIgencsak bedühödött az a feleség, aki egy olaszországi nyaralás során egy sztriptíztáncosnővel kapta rajta a férjét flörtölés közben. News--Új találmányt dobnak piacra: a bugyi, ami elnyeli a pukiszagothttp://www.life.hu/news/20180829-uj-talalmanyt-dobnak-piacra-a-bugyi-ami-elnyeli-a-pukiszagot.htmlA fehérneműpiacon szinte minden nap találkozunk valamilyen újdonsággal, ám most az egyik cég olyan alsóneműket dobott piacra, amelyek semlegesítik a szellentés szagát. NewsOrigoEgy félmeztelen nő csöngetett be több házba is az éjszaka közepén: videóhttp://www.life.hu/news/20180829-egy-felmeztelen-no-csongetett-be-tobb-hazba-is-az-ejszaka-kozepen.htmlRejtélyes felvétel került a texasi rendőrség birtokába, ugyanis egy félmeztelen nő csengetett be több házba is az éjszaka közepén. NewsAz orvos hazaküldte az önmagát vagdosó lányt, mert nem elég idős a kezeléshezhttp://www.life.hu/news/20180829-az-orvos-hazakuldte-az-onmagat-vagdoso-lanyt-mert-nem-eleg-idos-a-kezeleshez.htmlA 17 éves Jade Norris évek óta szándékosan kárt tesz magában, vagdossa karját. Szülei orvoshoz vitték, aki azt mondta, hogy a gyermekek számára fenntartott pszichiátriai kezeléshez túl idős, a felnőttekéhez pedig túl fiatal, így menjen haza és vagdossa magát, amíg 18 éves nem lesz. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.