Tata leggazdagabb családjához törtek be tavaly márciusba, a rablók különösen kegyetlenül bántak a négytagú családdal. Az apának végig kellett néznie, hogy kínozzák gyermekét, és hogy verik feleségét.

A száz leggazdagabb magyar között is szerepelt az az apa, akinek családját tavaly márciusban támadták meg a betörők. Ugyan a villájukat riasztórendszer védte, valószínűleg a rablók kiiktatták. A behatolás után a szülőket és két gyermeküket összekötözték, majd elkezdték a kínzást az anyával. Egyikük megfenyegette a nőt, hogy bántani fogják, ha nem adja oda az értékeiket, a másik pedig ököllel kezdte verni az anya fejét, és azzal fenyegetőzött, hogy megölik a gyermekeket. Majd pedig késsel kezdték szurkálni az egyik gyermek ujjait.

Kegyetlenül bántak a betörők a magyar milliomossal - Képünk illusztrációAFP

A családot végül bezárták, és összeszedték a házban található értékeket, összesen 8 millió forint értékben. Egyelőre csak az egyik támadót sikerült elkapnia a rendőrségnek, de a többieket azóta sem sikerült azonosítani. Az elfogott betörő ellen most emelt vádat az ügyészségjelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt. "Az ügyészség szerint védencem betört a családhoz, ő viszont ezt vitatja" - mondta a Blikknek az elfogott rabló védője, dr. Oszvald Péter. 

A lap néhány helyit is megkérdezett, egyikük azt mondta, senki nem láthatta a betörőket, mert a család háza egy elkerített birtokon van a lakóparkon belül, fákkal övezve. A betörő, amennyiben beismeri bűnösségét, 10 évet is kaphat.