Tatai kegyetlen betörés: az apa végignézte családja megkínzásást

betörés Tata milliomos kínzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tata leggazdagabb családjához törtek be tavaly márciusba, a rablók különösen kegyetlenül bántak a négytagú családdal. Az apának végig kellett néznie, hogy kínozzák gyermekét, és hogy verik feleségét.

A száz leggazdagabb magyar között is szerepelt az az apa, akinek családját tavaly márciusban támadták meg a betörők. Ugyan a villájukat riasztórendszer védte, valószínűleg a rablók kiiktatták. A behatolás után a szülőket és két gyermeküket összekötözték, majd elkezdték a kínzást az anyával. Egyikük megfenyegette a nőt, hogy bántani fogják, ha nem adja oda az értékeiket, a másik pedig ököllel kezdte verni az anya fejét, és azzal fenyegetőzött, hogy megölik a gyermekeket. Majd pedig késsel kezdték szurkálni az egyik gyermek ujjait.

Kegyetlenül bántak a betörők a magyar milliomossal - Képünk illusztráció AFP

A családot végül bezárták, és összeszedték a házban található értékeket, összesen 8 millió forint értékben. Egyelőre csak az egyik támadót sikerült elkapnia a rendőrségnek, de a többieket azóta sem sikerült azonosítani. Az elfogott betörő ellen most emelt vádat az ügyészségjelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt. "Az ügyészség szerint védencem betört a családhoz, ő viszont ezt vitatja" - mondta a Blikknek az elfogott rabló védője, dr. Oszvald Péter.

A lap néhány helyit is megkérdezett, egyikük azt mondta, senki nem láthatta a betörőket, mert a család háza egy elkerített birtokon van a lakóparkon belül, fákkal övezve. A betörő, amennyiben beismeri bűnösségét, 10 évet is kaphat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.