Videóra vehették barátai a Lánchídról Dunába ugró férfit

Forrás: AFP/robertharding/Ben Pipe -
Duna öngyilkos videó öngyilkosság Lánchíd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A barátai is biztathatták a Lánchídról leugró férfit, akit azóta sem találnak a katasztrófavédelem emberei. Szemtanúk szerint a turista ismerősei videózták is a történteket. 

Szerda este vélhetően egy turista felmászott a Lánchídra a budai oldalon, majd a Dunába vetette magát. Rendőrök, mentők és tűzoltók árasztották el a hidat, de a férfit nem találták meg, és azóta is keresik. A Blikk információi szerint a férfit barátai is biztathatták a mutatványra, és videózták is az esetet.

A Lánchíd budai oldaláról ugrott le a férfi Forrás: AFP/robertharding/Ben Pipe

A barátai nem úgy tűntek, mintha lebeszélnék arról, amit csinálna: néhány méterrel hátrébb az egészet végig videózták.

Will Smith akciója óta egyre többen próbálnak meg felmászni a hídra. "A hollywoodi sztár akciója után tömegével rohamozták meg a hidat, így cselekednünk kellett. Táblákat helyeztünk ki, amelyeken három nyelven is figyelmeztetjük az arra járókat, hogy ide felmászni tilos. A pillérre felvezető utat is kénytelenek voltunk lezárni" – mondta Huber Szebasztián, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.