Hurrikán csap le hétfőn Európában, Anglia partjainál

Anglia hurrikán Írország Európa természeti jelenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Helene nevű hurrikán hétfőn éri el Európa partjait. Az egyes erősségű vihar 119-153 kilométeres szelet generálhat.

Gondolhatnánk, hogy a hurrikánok inkább az Egyesül Állmokban tombolnak, ám hétfőn Európa partjait is eléri az egyes erősségű Helene. Lebecsülni nem kell, hiszen akár 119-153 kilométeres szelet is generálhat - írja a 24.hu. Emellett hatalmas méretű csapadékot képes lezúdítani, és 1,2-1,5 méteres hullámokat is gerjeszthet.

Molnár László meteorológus szerint várhatóan szombaton éri el az Azori-szigeteket, hétfőn pedig úgynevezett poszt trópusi viharként Anglia délnyugati részét, Írországot.

Úgy véli, 50 százaléknál nagyobb az esély arra, hogy a vihar eléri Anglia nyugati peremét, de ekkor már veszít erejéből, csupán 90-110 kilométeres széllel kell számolniuk az ottélőknek, valamint 10-30 milliméteres csapadékkal.

Így festett a Florence hurrikán Forrás: AFP/Lizabeth Menzies

Tavaly októberben a 3-as erősségű Ophelia puszított Nyugat-Európa partjainál, ez volt a meteorológia történetének az a hurrikánja, ami a legközelebb jutott a kontinenshez. Ám ő is tórpusi viharrá szelidült, mire ideért, ahogyan Helene is.

"A klímaváltozással melegszik a tenger hőmérséklete, főleg a hurrikánok születési helyének tekinthető 0-20 szélességi körökön belül. Minél melegebb a víz, annál több energiával képes ellátni a rendszert, amely így messzebbre is juthat, pontosabban még ereje teljében, hurrikánként elérheti kontinensünket" - mondta Molnár László meteorológus.

Ebédidőben vetítettek pornót egy kínai főiskola ebédlőjében (18+)http://www.life.hu/news/20180913-ebedidoben-vetitettek-pornot-egy-kinai-foiskola-ebedlojeben-18.htmlÁtlagos hétköznapnak indult az a nap is egy kínai főiskolán, amikor ebédidőben váratlanul pornót kezdtek vetíteni az ebédlő tévéjén. A hatóságok már nyomoznak az ügyben. NewsOrigoEgy férfi azt állítja, hogy időutazó és a XVII. században felejtette az órájáthttp://www.life.hu/news/20180913-egy-ferfi-azt-allitja-hogy-idoutazo-es-a-xvii-szazadban-felejtette-az-orajat.htmlSem az arcát, sem pedig nevét nem akarta elárulni az a férfi, aki azt állítja, hogy időutazó, az óráját pedig a XVII. században felejtette. Azt mondja, óvnia kell biztonságát. NewsOrigoVizelettel és vízzel töltik fel a minibárok üvegeit a turistákhttp://www.life.hu/news/20180913-vizelettel-es-vizzel-toltik-fel-a-minibarok-uvegeit-a-turistak.htmlVíz, vizelet és más folyadékokat is talált már a személyzet a szállodák minibárjaiban lévő üvegekben. A spanyolországi Costa Blancán található szállodák most szankciókat vezetnek be. NewsOrigoIdőjárás: marad a napos idő, péntekig nem várható csapadékhttp://www.life.hu/news/20180913-marad-a-napos-ido-pentekig-nem-varhato-csapadek.htmlTovábbra is marad a napos, nyárias idő, de pénteken és hétvégén már előfordulhat zápor, zivatar. NewsThinkstockTűvel combon szúrt egy nőt egy drogos az 1-es villamosonhttp://www.life.hu/news/20180913-tuvel-combon-szurt-egy-not-egy-drogos-az-1es-villamoson.htmlAz 1-es villamoson szúrt combon egy drogos egy anyát, aki sokkos állapotba került a történtek után. A nő kivizsgálásokra jár, ám amíg nincs eredmény, pokol az élete. News--Több térfigyelő kamera is videóra vett egy repülő autót: videóhttp://www.life.hu/news/20180912-tobb-terfigyelo-kamera-is-videora-vett-egy-repulo-autot-video.htmlTöbb kamera is felvette azt a jelenetet, melyen egy autó legalább 1 méterrel a föld felett lebegve szágult. Az eset lázban tartja a paranormális jelenségek rajongóit. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.