Az ismert meteorológust, az atlétikai szövetség tagját, Rábai Attilát nem messze a házuktól, a járdán gázolta el egy személyautó tavaly. Rábai Attila özvegye, Rosta Erzsébet most így emlékezett vissza a szomorú napra. 

"Csengettek és a kapu előtt két rendőr állt. Azt mondták, hogy a férjemet egy súlyos baleset érte, mire én csak annyit tudtam kérdezni: ugye életben van? Alig pár órával később feladta a harcot, szinte az összes csontja eltört, jóformán mindene megsérült" - mesélte el az özvegy. 

Forrás: Dreamstime

Rábai Attila rengeteget sportolt, a hét hét napjából ötször ment futni. Özvegye tavaly emlékfutást szervezett a meteorológus emlékére, amelyet idén is megtartanak. Rosta Erzsébet közlése szerint az emlékfutás szeptember 29-én, 10 órakor lesz Pesterzsébeten, a Kakas-dombon, vagyis az Új-Telepi parkerdőben a Dél-Pesti Kórház szomszédságában. Az özvegy nemcsak futókat, henem kocogókat és szurkolókat is vár, a táv mindössze 3 kilométer lesz. A versenyre nem kell előnevezés, sem rajtszám, Rosta Erzsébet szerint a legfontosabb, hogy együtt emlékezzenek Attilára - írja a blikkruzs.