Agresszív utas okozott botrányt és feszültséget a Wizz Ait Bázelből Budapestre tartó járatán. A férfi előbb barátnőjét, majd a személyzetet is bántalmazta. 

Komoly verekedés tört ki a Wizz Air Bázelből Budapestre tartó járatán. Egy férfi utast el kellett ültetni barátnője mellől, mert többször is megütötte a nőt, amelyről a többi utas tájékoztatta a légiutas-kísérőket. Az egyik férfi dolgozó próbálta megnyugtatni az agresszív utazót, de nem sikerült, többször "lefejelte" a stewardot. 

A WizzAir légitársaság egyik járatán agresszív utas okozott feszültséget - Képünk illusztrációForrás: MTI/Lakatos Péter

Végül sikerült szétültetni a párt, de a férfi kirohanása ezzel még nem ért véget. Mindenáron hátra akart volna menni barátnőjéhez, ám akkorra a stewardessek már megkezdték a kiszolgálást, így nem fért el a folyosón. Az egyik dologzó felszólította, hogy álljon tőle távolabb, mert zavarja a munkájában, ám a férfi nem volt hajlandó erre, kötekedni kezdett. A gép süllyedni kezdett, a hátul ülők pedig nagyon idegesek voltak, mert nem tudták, hová fajul az ügy. A teljes személyzetre volt szükség, hogy a férfit leültessék, de amikor már gurult a gép, ismét felpattant a helyéről. Ekkor már a kapitány is kiment, és egy utas segítségével lefogták a férfit: a kapitány az illető hátába térdelt, ezzel tette mozgásképtelenné, és tájékoztatta az utasokat, hogy rendőri intézkedés várható. Negyed óra múlva érkeztek meg a hattóság emberei, az utasok az első ajtón hagyhatták el a gépet, a személyzetet pedig kihallgatták. Az Utazómajom olvasójának elmondása szerint a lehetőségekhez képest korrektül kezelték a helyzetet a gép dolgozói. 

A Wizz Air közleménye2018. október 1-én a Wizz Air W6 2270 számú, Bázelből Budapestre tartó járatán az egyik utas rendbontóan és erőszakosan viselkedett. A személyzet – több utas támogatásával – a kiképzésüknek megfelelően kezelte a helyzetet. Miután a járat leszállt Budapesten, az utast a hatóságok őrizetbe vették. Utasaink és személyzetünk biztonsága elsődleges fontosságú számunkra. A Wizz Air zéró toleranciával kezeli az utasaink és munkatársaink ellen irányuló szóbeli és tettleges erőszakot. Az ügy innentől a rendőrség hatáskörébe tartozik.