Feltehetőleg 40 éven át volt rabszolga az a a férfi, akit egy bejelentés után sikerült kiszabadítani Angliában: az áldozatnak egy apró fészer volt a lakhelye, amelyben semmi más nem volt csak egy szék, és egy takaró. 

Feltehetőleg 40 éven át tartottak rabszolgaként az angliai Cumbria megyében, Carlisle nevű településen egy brit férfit. Az áldozat egy fészerben élt, ott csupán egyetlen széke, és egy koszos takarója volt. A férfira egy bejelentés nyomán találtak rá, a 79 éves fogva tartóját pedig őrizetbe vették.

Angliában 40 éven keresztül rabszolgaként tartottak egy férfit - képünk illusztrációForrás: Shutterstock

Amikor megtaláltuk őt, olyan volt, mint egy nyúl a reflektorfényben: nagyon zavartan viselkedett. Csak állt a fészerben, ahol nem volt fűtés. Olyan körülmények között élt, amilyen körülmények között egy embernek sem lenne szabad." – mondta a BBC-nek Martin Plimmer, vezetőnyomozó. Úgy gondolják, a férfit 16-17 éves kora óta dolgoztatják mindennemű fizetség nélkül, arról azonban nincs információjuk, hogy valaha próbált-e elmenekülni a férfi. „Annyira traumatizált, hogy nagyon hosszú és lassú folyamat lesz az emberek iránti bizalmának visszaszerzése. Eddigi munkám során még soha nem találkoztam olyan emberrel, akit 40 évig rabszolgaként tarthattak. Ez egy rendkívül szomorú és súlyos eset" – tette hozzá a nyomozó.