Molnár Csilla több mint 30 éve hunyt el. Halála után nem sokkal a róla készült szobrot is elvitték: a Magyar Nemzeti Galéria pincéjében volt, míg nemrég újra ki nem állították. Sokan felháborodtak miatta. 

Molnár Csilla az első magyar szépségverseny győztese, megkoronázása azonban tragédiával ért véget Mindössze 9 hónappal azután, hogy megnyerte a versenyt, önkezével véget vetett életének. A győzelme után róla készült szobor zarándokhellyé vált, ezért a Magyar Nemzeti Galéria pincéjébe került.

Molnár Csilla szobrát újra kiállítottákForrás: tvmusor.hu

Azóta sokat foglalkoztak az alkotás elkészültének körülményeivel, és egyöntetűen úgy gondolják az emberek, hogy kihasználták a lányokat, ez persze nem csak a szoborra igaz, hanem az egész versenyre is. A szobor elkészülte azonban ezt jól mutatja: az első három helyezett állt modellt Pauer Gyulának a meztelen alkotáshoz, ám ez nem kérés volt, inkább utasítás. Férfiak hada vette őket körül, a műterembe pedig bárki bemehetett. Fotósok meztelenül fényképezték a lányokat, a második helyezett Kruppa Judit és a harmadik Füstös Veronika csak később tudták meg, hogy a fotóikat egy külföldi szexújságnak adták el. Molnár Csilla szobrát halála után a pincébe vitték, de most újra előkerült. Eperjesi Ágnes képzőművész pedig egy performansz keretében felöltöztette egy a vörös szőnyeghez hasonló lepellel. Mivel Molnár Csilla édesapja már nem él, édesanyja pedig elzárkózik a nyilvánosság elől, idegenek próbálják elérni, hogy ne állítsák ki többet a szobrot. A Bors szerint felháborodott kommentek érkeztek. Megalázó, muszájból készült szobor! Ha tudnád, hogyan született meg, és még miket követeltek és kik a szép lányoktól. Inkább olvasszák be, mint fotózzák!" - írta az egyik hozzászóló, de Osvárt Andrea is kifejezte véleményét. Rosszul vagyok. Ez hányinger. Az egyetlen út a nők számára a sikerhez a testükön keresztül vezet? Metoo ide vagy oda, ez mióta tart? Bicskanyitogató. Nem elég, hogy életében nem, holtában sem tisztelik?" - írta a színésznő.