Ellepték a szongáriai cselőpókok a győrieket

Forrás: Szabo Akos -
állatok pók védett faj szongáriai cselőpók Győr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ijesztő látványt nyújthat első ránézésre a szongáriai cselőpók, mely most ellepte Győr városát. Védett állatnak számít, eltaposni nem szabad, de megfogni sem, hiszen komoly allergiás reakciót vált ki a csípése.

"Az udvaron, a házunk falán fedeztem fel. Feltöltve a fotót a közösségi oldalra, sorra érkeztek a hozzászólások és fényképek. Ez a harmadik alkalom, hogy cselőpókot láttam" - mondta a Kisalföld című lapnak Burus Alexandra, aki szongáriai cselőpókot talált házánál. A védett állatot "magyar madárpókként" is emlegetik. Győr környékén különösen szokszor látták mostanában a hatalmas pók egy-egy példányát.

Korábban mi is megírtuk, hogy a csípős hajnalok miatt melegebb helyet keresnek maguknak a cselőpókok, ezért láthatjuk őket a házak közelében is. Védett állatok, elpusztításuk 5 ezer forintos bírsággal jár. Nem ajánlatos kézzel megfogni, csípésük ugyanis nagyon fájdalmas lehet.

Védett állatnak számít a szongáriai cselőpók Forrás: Szabo Akos

Megváltozik az időjárás a hosszú hétvégérehttp://www.life.hu/news/20181017-megvaltozik-az-idojaras-a-hosszu-hetvegere.htmlLassan búcsút kell mondanunk a szép időnek, a hosszú hétvégére alaposan elromlik az időjárás. News--Emberszerű lény vergődött a tengerben Kaliforniábanhttp://www.life.hu/news/20181017-emberszeru-leny-vergodott-a-tengerben-kaliforniaban.htmlEmberre, sellőre és titokzatos tengeri lényre is hasonlít a szemtanúk szerint az a furcsa teremtmény, amit Kaliforniában, Huntinton Beach-en vettek videóra. News--Négyzet alakú ufót látott egy férfi a NASA felvételeinhttp://www.life.hu/news/20181017-negyzet-alaku-ufot-latott-egy-ferfi-a-nasa-felvetelein.htmlScott Waring önjelölt ufókutató rendszeresen böngészi a NASA felvételeit. Úgy véli, már másodszorra látta ugyanazt a különös, négyzet alakú testet, melyről úgy véli, csakis földönkívüli lehet. News--Négyzet alakú ufót látott egy férfi a NASA felvételeinhttp://www.life.hu/news/20181017-negyzet-alaku-ufot-latott-egy-ferfi-a-nasa-felvetelein.htmlScott Waring önjelölt ufókutató rendszeresen böngészi a NASA felvételeit. Úgy véli, már másodszorra látta ugyanazt a különös, négyzet alakú testet, melyről úgy véli, csakis földönkívüli lehet. News--Kutatók szerint egyes gének képesek újraéledni a halál utánhttp://www.life.hu/news/20181017-kutatok-szerint-egyes-genek-kepesek-ujraeledni-a-halal-utan.htmlNincs is olyan ember, akit ne izgatna a kérdés: vajon létezik élet a halál után? A Washingtoni Egyetem kutatói most elkezdtek ez ügyben vizsgálódni. News--Az időutazó szerint tíz év múlva bárki utazhat majd az időbenhttp://www.life.hu/news/20181017-az-idoutazo-szerint-tiz-ev-mulva-barki-utazhat-majd-az-idoben.htmlÚjabb magát időutazónak valló férfi bukkant fel az erre specializálódott Apex TV-nél. A csodabogár azt állítja, hogy 10 év múlva bárki utazhat az időben, nem sokkal utána pedig egy kis apokalipszisre is sor kerül. De semmi pánik, túléljük. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.