Futás közben megtámadták Makai Viktóriát: a férfi leteperte, megverte és levetkőztette a sportolónőt, akinek szerencséjére erőszakos közösülésre nem került sor, bár sérülései - mind fizikailag, mind lelkileg - nagyon komolyak. Támadóját elfogták és bíróság elé állították: a kétméteres férfi elsírta magát. 

Makai Viktória ultrafutót az otthonához közel támadták meg: az anyát futás közben teperte le egy férfi. A nő szerencséje, hogy férje elindult elé, így megakadályozta, hogy erőszakos közösülés történjen, de Viktória így is komoly testi és még komolyabb lelki sérüléseket szenvedett. A kórházból már kiengedték. Még kettős látásom van, a szemem egy óriási krumplihoz hasonlít, de vélhetően nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel megúsztam. Egyelőre nem tudni, van-e súlyosabb, maradandó károsodás" – mondta a Borsnak Viktória, aki szerint támadója nem először csapott le. „Az, hogy csak a fejemet ütötte és mindig úgy forgatott, hogy háttal legyek, ne lássam az arcát, tudatosnak tűnt, mintha nem először csinált volna ilyet" – mondta.

Az ultrafutó Makai Viktória támadója bíróság elé álltForrás: Facebook/Makai Viktória

Azt is elárulta, pszichológusra lesz szükségük, hogy feldolgozzák a történteket. A férjemmel együtt megyünk el pszichológushoz, aki majd eldönti, hogy közösen vagy külön kell beszélgetnünk a történtekről. A gyerekeknek annyit mondtunk, hogy anyát megtámadták. Ezután óvodapedagógusok, valamint gyermekpszichológus segített, az oviban gyógyító köveket gyűjtöttek, sérült embert rajzoltak, és természetesen beszéltek a gyógyulás folyamatáról" – mondta Viktória.

Támadóját másfél órán belül elkapták a rendőrök lakhelyén, tegnap pedig már bíróság elé is állították. A szőke hajú, kétméteres férfi zavartan viselkedett és el is sírta magát, mikor bevezették a tárgyalóterembe. "Védencem nem tett vallomást, nagyon zavart állapotban van, s teljesen összeomlott. Nem tud összefüggően beszélni a történtekről. Egyébként büntetlen előéletű és rendezett családi háttérrel rendelkezik" - mondta az ügyvéd. H. István tettéért maximum 8 évet kaphat.