A Blikk úgy tudja, hogy a Barátok közt ma esti, jubileumi adásában dulakodás közben végzetes lövést kap Berényi Miklós.

Dr. Balogh Nóra, Harmat Szonja és Berényi Miki vesznek össze olyannyira, hogy dulakodásig fajul a helyzet. Miklóst végzetes lövés éri, így ez azt is jeletheti, hogy a karaktert megformáló Szőke Zoltán távozik a sorozatból.

„Az első ilyen alkalom az volt, amikor Miklóst a jeges tóba lökték, ahol a jégtáblák alá szorult. Nem kerülte el a baj, az évek során meglőtték, meg akarták fojtani, lezuhant a tetőről, egy felrobbantott épület romjai alá szorult” – sorolja Szőke. A mostani azonban azért kényes helyzet, mert hármuk közül bárkinek véget érhet a sorozat. A rajongóknak azonban semmi oka az aggodalomra, volt már példa arra is, hogy elhunyt karaktert hoztak vissza a képernyőre. A produkció munkatársai természetesen nem árulták el, hogy végleg kiírják-e Miklós figuráját.

Berényi Miklós, azaz Szőke Zoltán 20 évvel ezelőtt, a Barátok közt indulásakor, és mostForrás: Facebook/Barátok közt,RTLKlub

„A Barátok közt írói mindig is az életből merítenek, a hírek sok inspirációt adnak nekik. Mindenképpen szerettük volna emlékezetessé tenni a péntek esti, születésnapi dupla adást, és aki megnézi, sokáig nem felejti majd el a történteket” – mondta a lapnak Szabó Péter, a sorozat sajtófőnöke.

A huszadik évfordulóra csak négy olyan szereplő maradt a Barátok köztben, akiket a kezdetekkor ismerhettünk meg: dr. Balogh Nóra (Varga Izabella), Berényi Miklós (Szőke Zoltán), Vili bácsi (Várkonyi András) és Laci (Tihanyi-Tóth Csaba).