Minden, amit a rágógumiról tudnod kell

Forrás: Thinkstock -
lehelet rágó egészség rágógumi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rágjuk, mert finom, és mert üde leheletet kölcsönöz, de nem csak ezekért hasznos a rágógumi: jót tesz a szájnak és stresszoldó hatással is rendelkezik.

Régóta szeretünk rágódni

Az első rágógumi-leletek majdnem ötezer évesek. Finnországban találták őket, de persze az még nem hasonlított a mostanira: akkor még a nyírfakéreg gyantáját rágták. Az aztékok kaucsukot, az ókori görögök mézgát, az amerikai indiánok a lucfenyő gyantáját használták. Az első kereskedelmi forgalomba került rágó egy leheletfrissítő gyanta volt, amely a The State of Maine Pure Spruce Gum néven került az amerikai boltok polcaira. Európában a második világháború után terjedt el az amerikai katonáknak köszönhetően – írja a Player.

A rágóguminak sok jótékony hatása van Forrás: Thinkstock

Nem csak finom

A rágógumit anélkül használjuk rendszeresen, hogy tudnánk, milyen jótékony hatásai vannak, pedig nem csak kellemes leheletet varázsol. A rágók antioxidánsokat és vitaminokat is tartalmazhatnak,

segítenek a szánk ideális pH-értékének fenntartásában,

és a belek műtét utáni regenerálódásában is: újraindíthatják a bélműködést. Ezen kívül a kóros szájszárazság ellen is hatékony, és – ha ez még nem lenne elég – stresszoldó hatása is van. Rágásra fel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.