Már csak egy napig lehet fizetni a régi 1000 forintos bankjeggyel

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
bankjegy ezres készpénz pénz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csupán csak egy napig, azaz szerdáig, október 31-éig lehet fizetni a régi 1000 forintos bankjeggyel. Ezután a kereskedők nem kötelesek elfogadni, de a postán és a bankokban be lehet váltani. 

Ideje átnézni a pénztárcákat, hiszen szerdáig lehet fizetni a régi 1000 forintos bankjegyekkel. November elsejétől már csak az idén március után kiadott példányokat kötelesek elfogadni a kereskedők.

A bankjegyek 81 százaléka már lecserélődött, ám fontos tudni, hogy a régiek sem veszítik el értéküket november 1. után. Minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók – azonos címletű – törvényes fizetőeszközre – olvasható a Magyar Nemzeti Bank oldalán.

Már csak egy napig fizethetünk a régi ezressel Fotó: Csudai Sándor - Origo
Barta Sylvia elárulta, milyen idő lesz november elsejénhttp://www.life.hu/news/20181030-barta-sylvia-elarulta-milyen-ido-lesz-november-elsejen.htmlBarta Sylvia elárulta, nagyon kellemes, az átlagostól melegebb idő várható a hosszú hétvégén. News--Előkerültek Adolf Hitler orvosának feljegyzéseihttp://www.life.hu/news/20181030-elokerultek-adolf-hitler-orvosanak-feljegyzesei.htmlFeltételezések szerint Adolf Hitler kezelőorvosa hipnózisának köszönhetően vált kegyetlen diktátorrá. NewsOrigoA Vatikán döntött: megnyitná a melegek előtt az egyházi életethttp://www.life.hu/news/20181030-a-vatikan-dontott-megnyitna-a-melegek-elott-az-egyhazi-eletet.htmlElejét venné a papok által elkövetett szexuális visszaéléseknek a Vatikán, valamint bevonná az egyházi életbe a melegeket, de a nők jogairól is szó esett - derült ki a szombat este lezárult püspöki szinódusból. News--Itt az év utolsó tízmilliószoros napjahttp://www.life.hu/news/20181030-itt-az-ev-utolso-tizmillioszoros-napja.htmlElérkezett az év utolsó tízmilliószoros napja, használd ki! NewsThinkstockKifakadt a soroksári futónő férjehttp://www.life.hu/news/20181030-kifakadt-a-soroksari-futono-ferje.htmlA meggyilkolt soroksári futónő férje kifakadt: szerinte rengeteg hibát követett el a rendőrség a nyomozás során. News--Időjárás: hidegfront hoz esőt, szelethttp://www.life.hu/news/20181030-idojaras-hidegfront-hoz-esot-szelet.htmlBár nincs hideg, nem a mai nap időjárása lesz a kedvencünk. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.