Állítólag kétféle ember létezik: aki kijavítja mások nyelvtani hibáit, és aki nem. A Michigani Egyetem munkatársai arra vonatkozóan végeztek kutatást, hogy ezeknek az embereknek milyen személyiségjegyeik vannak. 

Bizonyára senki sem szereti, hogyha szóban vagy akár írásban kijavítják a nyelvtani hibáit. A Nuus cikke szerint a Michigani Egyetem munkatársai most arra vonatkozóan végeztek kutatást, hogy miben más a személyiségük azoknak, akik kijavítják mások hibáit, és azoknak, akik nem. 

Kellemetlen személyiségűnek tartják azokat, akik kijavítják a nyelvtani hibákatForrás: Shutterstock

A vizsgálatban 83 ember vett részt, mindegyiküknek e-maileket kellett olvasniuk. A levelek egy része tökéletes nyelvhelyességgel íródott, a másik része azonban hemzsegett a hibáktól. Ezután kérdésekre válaszolva kellett megmondaniuk, milyenek lehetnek az egyes levelek szerzői, öt fő személyiségtípusba kellett besorolniuk őket. 

A vizsgálat eredményeként úgy tűnt, hogy a nyitott személyiségűeket nem érdeklik mások nyelvtani hibái, azokat, akik befelé fordulóak, viszont igen. A kutatásban részt vevő tudós, Chris Weller szerint kimondható, hogy azok, akik kijavítják a nyelvtani hibákat, kellemetlenebb emberek.